Zelleres rizses egytálétel
2015. február 07. írta: GasztroÉden

Zelleres rizses egytálétel

dscn3118.JPGEzt az ételt akkor készítettem, mikor a szüleink jöttek hozzánk ebédre és alapvetően hal volt a menü, amit édesanyám nem szeret, így készítettem neki külön egy gyors, de finom csirkés ételt. 

Hozzávalók (2 személyre):

1 csirkemellfilé

0.5 zellergumó

2 kisebb szál répa

2 kisebb vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 kk majoránna

1 tk ételízesítő

1 kk mustár

0.5 dl fehérbor

15-20 dkg fehér rizs

olaj (olíva/napraforgó)

 

Aprítsuk fel a húst hagymát zöldségeket, majd kevés olajon kezdjük pirítani, ha már nincs alattuk nedvesség (amit a hús ereszt el kell főzni róla, akkor tegyük rá a rizst pirítsuk össze, fűszerezzük, tegyük hozzá a mustárt, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel előbb a fehérborral majd annyi vízzel, hogy ellepje és kb. 2 cm legyen még a rizs fölött. (3-4 dl víz). Majd egy fóliával fedjük le és tegyük a sütőbe 30-40 percre. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr297148561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása