Ezt az ételt akkor készítettem, mikor a szüleink jöttek hozzánk ebédre és alapvetően hal volt a menü, amit édesanyám nem szeret, így készítettem neki külön egy gyors, de finom csirkés ételt.
Hozzávalók (2 személyre):
1 csirkemellfilé
0.5 zellergumó
2 kisebb szál répa
2 kisebb vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kk majoránna
1 tk ételízesítő
1 kk mustár
0.5 dl fehérbor
15-20 dkg fehér rizs
olaj (olíva/napraforgó)
Aprítsuk fel a húst hagymát zöldségeket, majd kevés olajon kezdjük pirítani, ha már nincs alattuk nedvesség (amit a hús ereszt el kell főzni róla, akkor tegyük rá a rizst pirítsuk össze, fűszerezzük, tegyük hozzá a mustárt, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel előbb a fehérborral majd annyi vízzel, hogy ellepje és kb. 2 cm legyen még a rizs fölött. (3-4 dl víz). Majd egy fóliával fedjük le és tegyük a sütőbe 30-40 percre.