Az ötlet onnan jött, hogy volt lefagyasztva 3x2dl sütőtökpüré, amit még a kisfiamnak tettem félre. Viszont azóta, nincs valami jóban a sütőtökkel, így elővettem a pohárkákat, és felolvasztottam, majdnem ki is dobtam, mire jött az ötlet, hogy ebből akár lehet egy jó kis kevert süti is...
Hozzávalók:
500 g sütőtökpüré (főzzük meg a sütőtököt, majd pürésítsük 1-2 ek víz hozzáadásával)
15 ek cukor
20 ek liszt
1 cs szalalkáli
1,5 ek fahéj
2 tojás
Az elkészítése pofon egyszerű, öntsünk mindent egy tálba, kézi habverővel alaposan keverjük el, ha sűrű adjunk hozzá egy kevés vizet, piskóta szerű állagot kell kapjunk. Majd sütőpapírral bélelt tepsiben süssük a közepes és a kis hőfok közt, előmelegített sütőben kb 35-40 percig. Figyeljünk az aljára. Ha már 15-20 percet sült, akkor kinyithatjuk a sütőt nem fog összeesni.
Tálaláskor szórjuk meg a tetejét fahéjas porcukorral.
Próbáljátok ki!