Túróhabos palacsinta
2015. február 19. írta: GasztroÉden

Túróhabos palacsinta

dscn5811.JPG

A túrós palacsinta olcsóbb kiadósabb verziója. 

Hozzávalók: 

 

A tésztához: 

2 egész tojás

3 tojássárgája

2-3 bögre liszt

fél liter tej

fél bögre cukor

1 csomag vaníliás cukor

1.5 dl olaj

1 csomag sütőpor 

csipet só

 

Töltelékhez: 

250 g túró

1 kis pohár tejföl

fél bögre cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

3 tojásfehérje 

 

A tészta hozzávalóit összekeverjük jó alaposan kézi habverővel, ha szükséges, akkor lisztet és vizet adhatunk még hozzá. Én csak a tésztába tettem olajat sütéskor már nem használtam. Ha elkészültünk akkor süssük ki a palacsintákat a megszokott módon. Kb 16-18 db lesz ekkora adagból. 

A töltelékhez a túrót, tejfölt, cukrot, citromhéjat, vaníliás cukrot keverjük el, majd külön tálban verjük habbá a tojásfehérjéket és forgassuk el a túrós keveréket a tojásfehérjében. 

Töltsük be a palacsintákat kb 2 ek. kerüljön minden palacsintába, és fektessük őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk kb. 180 fokos sütőbe, (közepes hőfok), és pirítsuk meg. A töltelék kb. 12 palacsintához elegendő, a többit kakaóval lekvárral tölthetjük meg. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr307189899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása