Extra krémes tejfölös burgonya püré
2015. április 19. írta: GasztroÉden

Extra krémes tejfölös burgonya püré

dscn6820.JPG

Hozzávalók (6 személyre)

12 közepes burgonya 

125 g margarin

3.5 dl tej

1 pohár tejföl (kb 2 dl)

Sós vízben főzzük ki a burgonyát. Szűrjük le, majd törjük össze, alaposan közben amíg még meleg adjuk hozzá a vajat. Majd keverjük el benne, a tejfölt, illetve a tejet. Tegyük vissza a gázra kis lángra, majd robot géppel (amivel a tojáshabot is készítenénk) kis fokozaton kezdjük el keverni. Ha már az egész kellőképpen átforrósodott, akkor még 2-3 percig keverjük. Nagyon krémes és habos lesz ha ezzel a módszerrel készül. 

A végén ha szükséges még sózhatjuk, de ha kellően sós vízben főzzük ki a burgonyát akkor az utólagos sózás szükségtelen. 

Sós vízben főzzük

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr57381054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása