Hozzávalók (2 személyre)
2 közepes vöröshagyma
1 konzerv bab
2 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 kk balzsam ecet
bors
só
1 ek fehérborecet
1 ek cukor
2 ek fehérbor
ételízesítő
1 kk pirospaprika
0.5 tv paprika
2-3 ek fagyasztott/friss zellerlevél aprítva
1 tk dijoni mustár
1 csipet kömény
olaj
Kevés olajon kezdjük pirítani a félkarikára vágott vöröshagymát, ha már megpirult, és kevéssé karamelles lett, akkor tegyük rá a pirospaprikát, majd a paprikát, paradicsomot utóbbiakat minél apróbbra vágva, illetve a 2 gerezd fokhagymát. Tegyük hozzá a babot, az eceteket, fehérbort, és a többi fűszert a zelleren kívül, ízesítsük sóval, a szokottnál több borssal, illetve ízlés szerint ételízesítővel, öntsünk alá kb 1 dl vizet, és kezdjük fedő alatt párolni az alapanyagokat. 10-15 perc elteltével vegyük le a fedőt és pároljuk el annyira a vizet, hogy egy viszonylag sűrű lecsó állagú ételt kapjunk. Ekkor tegyük rá az aprított zellerlevelet, és 1-2 percig nagy lángon forgassuk össze.
Grill serpenyőben pirított kenyér illik hozzá.