Hozzávalók (6 személyre)
6 csirkemellfilé
Főszerkeverék : 1 tk fokhagyma granulátum, 1 tk rozmaring, 1 tk kakukkfű, 1 tk bors, 1 tk majoranna, 1 tk só, 1 tk pirospaprika
2 ek méz
1 ek dijoni mustár
1 ek sima mustár
1 ek fehérborecet
1 vöröshagyma
1 kk cukor
1 dl olaj
fél fej fokhagyma
ételízesítő
3 dl fehérbor
A csirkét az olajjal, és a fűszerkeverékkel tegyük egy edénybe, fél fej fokhagymát hámozzuk meg, apróra vágva tegyük a húsra, és egy éjszakára pácoljuk be.
Másnap egy serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalát pirosra, majd öntsük fel a fehérborral, tegyük hozzá a mustárokat, a cukrot, a mézet, ízlés szerint ételízesítőt vagy sót, a fehérborecetet, és fedő alatt pároljuk lassan, időközönként forgassuk át. Fél óra elteltével vegyük le a fedőt, majd anélkül párologtassuk a vizet róla addig, amíg el nem kezd olyan sűrű lenni, hogy már lepirul egy része, ekkor tegyünk rá 1 dl vizet, és egy vöröshagymát félkarikára vágva, és ismételjük meg a műveletet, vagyis párologtassuk el, pirítsuk le és ismét engedjük fel 1 dl vízzel, majd tegyük rá a fedőt és legalább 15-20 percig kis hőfokon puhítsuk tovább. Ezzel a művelettel nem szárad ki a csirkemell és kellőképp magába szívja az összetevőket. Ha netán túl híg a mártásunk, fedő nélkül még pár percet hagyhatjuk, de már a végén ne pirítsuk le, mert kiszáradhat.
Ha elkészült tegyünk a tányérra a vöröshagymás raguból, majd a csirkéből, csemege uborka, és tejfölös burgonyapüré illik hozzá.