Spenótos lasagne
2015. április 19. írta: GasztroÉden

Spenótos lasagne

dscn6776.JPG

Hozzávalók (6 személyre)

40 dkg házi lasagne tészta (vékony)

6 paradicsom (felkarikázva nagyon vékonyra)

40 dkg sajt

3/4 liter tej

125 g margarin

liszt (amennyit a margarin majd felvesz)

500 g spenót

2 gerezd fokhagyma

olíva olaj

só, bors

 

Elkészítés

1-2 perc alatt főzzük ki a friss lasagne tésztát, ha nem frisset és nem házit használunk, akkor is főzzük ki hagyományos módon. A besamelhez a margarint olvasszuk fel, tegyünk bele annyi lisztet amennyit felvesz, illetve habverővel kevergetve adagoljuk hozzá a tejet apránként kb. 3/4 litert vesz fel. Sózzuk borsozzuk. A mirelit spenótról párologtassuk el a vizet egy serpenyőben, majd 2 gerezd fokhagymát nyomjunk bele, sózzuk. 1 csapott ek. spenótot keverjünk el a besamelben. A sajtot reszeljük le. 

Egy közepes tepsit kenjünk ki olíva olajjal. 1 réteg tésztát helyezzünk rá, majd a beasemelt, majd egy réteg spenótot, paradicsomot, sajtot. Ismételjük meg a műveletet még 3x úgy, hogy a végén a tetején ne a tészta hanem a besamel, spenót, paradicsom és sajt legyen. Kevés olíva olajjal locsoljuk meg a tetejét, majd toljuk meleg sütőbe, közepes hőfokon 35-40 percig süssük amíg a sajt meg nem pirul. 

Kiválóan fagyasztható, de frissen a legfinomabb. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr247380764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása