Fűszeres paradicsomleves
2015. május 04. írta: GasztroÉden

Fűszeres paradicsomleves

Az intenzív ízek kedvelőinek

dscn6997-1.jpg

Hozzávalók (4 személyre)

2 vöröshagyma

500 g sűrített paradicsom

2 gerezd fokhagyma

1 mk fekete bors

1 tk piros paprika

fél tv paprika

fél csokor zellerlevél

ételízesítő

olaj

liszt

2 tk bazsalikom

1 ek balzsamecet

1 ek fehérborecet

3 ek cukor

 

Kevés olajon kezdjük el a vöröshagymát pirítani amit legyalultunk nagyon vékonyra. Kis lángon addig pirítsuk amíg karamelles nem lesz. Majd tegyük rá a fokhagymát, majd az eceteket, cukrot, pirospaprikát majd ismét karamellesre pirítsuk  (de ne sokáig, mert a paprika megkeseredik). Öntsük fel a paradicsommal, és kevés vízzel. Tegyük bele a paprikát, ételízesítőt, aprított zeller-zöldet, majd forraljuk át. Vegyük ki a tv paprikát.

2-3 ek lisztet keverjünk el vízzel, öntsük a leveshez, majd fogjunk egy botmixert és az egészet turmixoljuk át. (Ezt főként a vöröshagyma miatt). Forraljuk át alaposan, és pirítóssal tálaljuk. Ha szükséges és túl fanyarnak érezzük tehetünk hozzá még cukrot. 

Intenzív fűszeres-zelleres-borsos íze lesz. Ha van otthon tejszín, akkor ezzel enyhíthetjük az ízeket, frissen tegyünk a levesre belőle.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr577429610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása