Hozzávalók (4 személyre)
2 vöröshagyma
500 g sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 mk fekete bors
1 tk piros paprika
fél tv paprika
fél csokor zellerlevél
ételízesítő
olaj
liszt
2 tk bazsalikom
1 ek balzsamecet
1 ek fehérborecet
3 ek cukor
Kevés olajon kezdjük el a vöröshagymát pirítani amit legyalultunk nagyon vékonyra. Kis lángon addig pirítsuk amíg karamelles nem lesz. Majd tegyük rá a fokhagymát, majd az eceteket, cukrot, pirospaprikát majd ismét karamellesre pirítsuk (de ne sokáig, mert a paprika megkeseredik). Öntsük fel a paradicsommal, és kevés vízzel. Tegyük bele a paprikát, ételízesítőt, aprított zeller-zöldet, majd forraljuk át. Vegyük ki a tv paprikát.
2-3 ek lisztet keverjünk el vízzel, öntsük a leveshez, majd fogjunk egy botmixert és az egészet turmixoljuk át. (Ezt főként a vöröshagyma miatt). Forraljuk át alaposan, és pirítóssal tálaljuk. Ha szükséges és túl fanyarnak érezzük tehetünk hozzá még cukrot.
Intenzív fűszeres-zelleres-borsos íze lesz. Ha van otthon tejszín, akkor ezzel enyhíthetjük az ízeket, frissen tegyünk a levesre belőle.