Egyszerű és olcsó!
2015. május 07. írta: GasztroÉden

Egyszerű és olcsó!

Lencseragu virslivel

dscn7034.JPG

A minap majdnem hagyományos lencsefőzeléket készítettem, de aztán arra gondoltam, hogy az elég unalmas, és végül ez lett belőle:

Hozzávalók (6 személyre)

500 g lencse

5 vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

250 g sűrített paradicsom

0.5 kk őrölt kömény

2 tk fűszerpaprika

1 ek balzsamecet

1 ek vörösborecet

2 tk cukor

0.5 tv paprika

8 db virsli felkarikázva

1 hegyes erős paprika

1 dl vörösbor

bors

olaj

(tálaláshoz rizsköret)

Vegyük a vöröshagymákat és vágjuk őket vékony félkarikára, majd olajban kezdjük dinsztelni. Alacsony hőfokon addig pároljuk, amíg karamelles állagot nem kapunk. Ekkor tegyük rá a zúzott fokhagymát, a megmosott lecsepegtetett lencsét, pirospaprikát, köményt, sót, borsot keverjük át, majd öntsük fel annyi vízzel ami ellepi. Utána adjuk hozzá a paradicsompürét, balzsam és vörösborecetet, tv paprikát, a félbe vágott hegyes erős paprikát és a vörösbort, majd főzzük puhára a lencsét. A paprikára figyeljünk, még mielőtt teljesen szétfőne vegyük ki. Időnként pótoljuk a vizet, ha már úgy érezzük, hogy majdnem teljesen puha, akkor több vizet ne tegyünk rá, és pároljuk kicsit tovább, hogy besűrűsödjön a leve, majd ekkor tegyük bele a karikára vágott virslit, 1-2 percig még pároljuk ezzel együtt majd rizzsel tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr357440092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása