Hozzávalók (6 főre)
Fedeles agyagtál/kacsasütő
6 db csontos oldalas felvágva ( kb. 1.5 kg)
12 közepes burgonya
2 kovászos uborka
2 vöröshagyma
tarka bors
só
2 ringló szilva
1 dl fehérbor
1 paradicsom
1 paprika
6 gerezd fokhagyma
olaj
Elkészítése roppant egyszerű, az oldalasokat, a többi hozzávalóval együtt sózzuk, borsozzuk, a burgonyákat meghámozva mellé tesszük egészben, a vöröshagymát paprikát paradicsomot a tál aljára fektetjük erre mehet az oldalas, uborka szeletek, fokhagyma, szilva. Majd a fehérbor, tegyük rá a fedelét, közepes hőfokon süssük 2-3 órát.
Az uborkától pikáns, egyedi íze lesz, próbáljátok ki!
(Csemege uborkával és füstölt sonkával elkészítve is biztosan sikert arat.)