Uborkás oldalas agyag tálban
2015. augusztus 23. írta: GasztroÉden

Uborkás oldalas agyag tálban

Őszies napokra

dscn8504-001.JPG

Hozzávalók (6 főre)

Fedeles agyagtál/kacsasütő 

6 db csontos oldalas felvágva ( kb. 1.5 kg)

12 közepes burgonya

2 kovászos uborka

2 vöröshagyma

tarka bors

2 ringló szilva

1 dl fehérbor

1 paradicsom

1 paprika

6 gerezd fokhagyma

olaj

 dscn8497-001.JPG

Elkészítése roppant egyszerű, az oldalasokat, a többi hozzávalóval együtt sózzuk, borsozzuk, a burgonyákat meghámozva mellé tesszük egészben, a vöröshagymát paprikát paradicsomot a tál aljára fektetjük erre mehet az oldalas, uborka szeletek, fokhagyma, szilva. Majd a fehérbor, tegyük rá a fedelét, közepes hőfokon süssük 2-3 órát. 

Az uborkától pikáns, egyedi íze lesz, próbáljátok ki! 

(Csemege uborkával és füstölt sonkával elkészítve is biztosan sikert arat.)

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr337727082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása