Olcsó és finom!
2015. szeptember 12. írta: GasztroÉden

Olcsó és finom!

Sült rizsgombócok

dscn9044.JPG

A minap maradt némi zöldséges rizs, és igazán nem tudtam mihez használhatnám fel. Ekkor eszembe jutott a rizsgolyó. Nagyon egyszerű, gyors, finom és olcsó étel. Akár önmagában mártogatóssal vacsorára vagy köretként ebédre. 

Hozzávalók: 

Maradék zöldséges vagy sima rizs ( 4 maréknyi kb. ha nagyobb mennyiség maradt meg, akkor lehet növelni a sajt és a tojás mennyiségét a lényeg, hogy formázható legyen a massza, ne legyen folyós, de ne is legyen száraz mert akkor amiatt esik szét)

2 tojás

5 dkg sajt

2 gerezd fokhagyma

bors

zsemlemorzsa

1 ek liszt

olaj a sütéshez

A rizst keverjük össze a tojással, a liszttel, a reszelt sajttal, borssal, zúzott fokhagymával. Közben forrósítsunk fel olajat, ügyelni kell rá, hogy tényleg jó meleg legyen, mert hirtelen kell kisütni őket, 1-2 perc alatt, máskülönben hajlamosak szétesni. 

Formázzunk a masszából golyókat, forgassuk morzsába és már mehetnek is az olajba. Ha minden oldala aranybarnára sült már kész is, vegyük ki papírtörlőre, kicsit hagyjuk pihenni. Közben készíthetünk hozzá tejfölös mártogatóst. 

A tejfölös mártogatóshoz: 

1 pohár tejföl

fél citrom leve

1 tk dijoni mustár

só, bors

A hozzávalókat csak keverjük össze, és meg is vagyunk. 

Tálaláskor, tehetünk salátát, paradicsomot, zöldségeket a tányérra, majd helyezzünk pár gombócot mellé. 

Jó étvágyat! 

Ha van kedved próbáld ki! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr547781678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása