Májgaluska leves
2015. november 10. írta: GasztroÉden

Májgaluska leves

dscn9232.JPG

Hozzávalók: 

Májgaluskához:

30 dkg máj 

1 tojás 

zsemlemorzsa

aprított petrezselyem 

2 ek búzadara

bors  

fél vöröshagyma 

 Leveshez: 

4 szál répa 

2 szál zöldség 

2-3 csirkeszárny 

3-4 zúza 

10 dkg máj

1 nagyobb farhát 

2 csirkeláb 

1 nagyobb vöröshagyma 

1 kis gerezd fokhagyma 

só, bors 

tv paprika 

paradicsom 

1 zellergumó fele 

zellerlevél 

petrezselyemlevél 

1-2 burgonya 

levestészta 

A leves alapanyagait megtisztítva feltesszük főni a zöldségekkel együtt. Lassan kis láng alatt főzzük 2 órát legalább. Ha minden megpuhult, akkor a szokott módon szűrjük le, a zöldségeket, és a húsokat szedjük ki. 

A májgaluskához a hozzávalókat a vöröshagymát, májat, és a tojást tegyük egy chopperbe vagy más robotgépbe, és daráljuk össze. A masszához keverjünk 2 ek. búzadarát, borsot, petrezselymet majd annyi zsemlemorzsát, hogy a nokedli tésztához hasonló állagú masszát kapjunk. Forrásba lévő sós vízbe szaggassuk ki (én mindezt a nokedli szaggatón tettem meg), majd főzzük puhára. Én sót csak a főzővízbe szoktam tenni. 

A szokásos módon külön készítsük el a levestésztát, majd tálaláskor tegyünk mindenből egy keveset a tányérra. 

Tipp: Ha a galuskát félkeményre főzzük, majd azonnal hideg vízzel lehűtjük akár le is fagyaszthatjuk és egy későbbi levesnél felhasználhatjuk. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr328064872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása