Ezt ki kell próbálnod: After eight ihlette mentás süti!
2016. május 22. írta: GasztroÉden

Ezt ki kell próbálnod: After eight ihlette mentás süti!

img_20160522_125938-001.jpg

A mentás-csokis variációknál két lehetőség van vagy utálod vagy imádod :) Ha szereted a híres mentás csokit, akkor ez a süti is hamar a kedvenceddé válik! Próbáld ki te is! 

Hozzávalók a krémhez: 

4 egész tojás 

20 dkg cukor 

20 db mentalevél (helyettesíthető menta aromával) 

1 kk zöld ételfesték (opcionális)

1 ek citromlé/limelé 

25 dkg margarin 

 

Hozzávalók a tésztához:

4 egész tojás 

4 púpos ek liszt 

5 ek cukor 

3 ek kakaópor 

1 cs sütőpor 

csipet só 

kevés tej 

3 ek olaj 

 

Díszítéshez: 1 tábla csoki (100 g) 

 

Először a krémmel kezdjük. A tojásokat keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a nagyon apróra vágott mentalevelet. Ezt megtehetjük egy turmixgépben így a keverés és az aprítás is egyben meglesz. Mehet hozzá a citromlé, színezék, só. Gőz felett kezdjük el sűríteni a krém alapot folyamatos kevergetés mellett. Ha besűrűsödött tegyük félre hűlni. 

Kezdjünk hozzá a tésztához. A tojásokat keverjük el először a cukorral, olajjal, majd adjuk hozzá a kakaóport, lisztet, sütőport, ha túl sűrűnek érezzük akkor mehet bele egy kevés tej. 

Egy tepsi alját béleljünk ki sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát kb. 1 cm vastagon. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, majd süssük készre a tésztánkat kb. 15 perc alatt. 

A krémet tegyük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy teljesen lehűljön. Ha ez megvan, akkor kezdjük el robotgéppel bele dolgozni a margarint. 2-3 részletben keverjük hozzá, majd jó alaposan keverjük át 5-6 perc alatt. 

A krémet simítsuk egyenletesen a tésztára. Egy mikrózható edénybe törjük össze a táblacsokit, majd tegyük be 1,5 percre (900 W) teljes fokozaton, keverjük át, majd tegyük vissza fél percre. Keverjük át újra majd ismét fél percre. Ha már teljesen felolvadt a csoki, akkor kezdhetjük díszíteni a süteményünket. Hosszában, keresztben vagy épp körbe-körbe csorgassunk rá csíkokat. 

Ha ez is megvan akár azonnal tálalható. Felmelegített élű késsel szépen lehet szeletelni. Én sajnos türelmetlen voltam és nem melegítettem elő a kést, ezért meg is repedezett itt-ott a csoki. 

Tálalásnál tegyünk mellé egy gombóc csoki fagyit, vagy citrom fagyit. Nagyon jól passzol hozzá! 

Próbáljátok ki ti is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr148738862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása