A legjobb habos-barackos csodahabcsók torta
2016. május 27. írta: GasztroÉden

A legjobb habos-barackos csodahabcsók torta

img_20160527_155207.jpg

Könnyű, habos, barackos hűs finomság! Kell ennél több? Nyáron nincs is jobb egy könnyed gyümölcsös desszertnél. Nagyon egyszerű recept!  

Hozzávalók a habcsókhoz: 

4 tojásfehérje 

100 g kristálycukor 

100 g porcukor

1 ek kukorica keményítő

fél tk almaecet 

késhegynyi sárga ételfesték (opcionális)

 

Hozzávalók a krémhez: 

4 tojássárgája 

1 csomag vaníliás cukor/esszencia/vanília rúd

4 ek cukor 

5 ek liszt 

4 dl tej 

 

Zselés barackhoz: 

1 cs zselatin 

2 dl víz 

csipet citromsav 

3 ek cukor 

4 barack 

1 nektarin

késhegynyi sárga színezék (opcionális)

 

Díszítéshez: 

200 ml cukrászhab 

 

A habcsók alaphoz a kristálycukrot a tojás fehérjével verjük habbá, majd adjuk hozzá a porcukrot, ecetet, keményítőt, színezéket és keverjük át újra. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk a masszát, majd egy kanállal egyengessük kör formájúra. Tegyük a sütőbe hagyjuk 10 percet 175 fokon, majd vegyük vissza a sütőt 100-125 fokra és süssük/szárítsuk 60-70 percig.  

A vanília krémhez a tojások sárgáját a cukorral habosítsuk fel, adjuk hozzá a lisztet, vaníliás cukrot, tejet majd kezdjük el közepes hőfokon melegíteni. Folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be a krémet. Ha felforrt tegyük félre hűlni. Mialatt hűl időnként kevergessük át. 

Egy edényben forraljunk vizet, dobjuk a forró vízbe a barackokat, zárjuk el alatta a lángot majd 3-4 perc elteltével emeljük át a barackokat hideg vízbe. Húzzuk le a héjukat, vegyük ki a magját (esetleg héjas szeleteket hagyhatunk meg díszítésnek) és szeleteljük fel. 

A zselatint keverjük el a vízzel, kevés késhegynyi sárga ételfestékkel, cukorral, csipet citromsavval és kezdjük el közepes hőfokon melegíteni. Adjuk hozzá a barackot, majd forraljuk át pár perc alatt. Tegyük félre hűlni, majd ezt is kevergessük át időnként. 

Ha minden kellőképpen kihűlt jöhet is az összeállítás. 

A habcsók alapra egyengessük el a krémet, verjük habbá a 200 ml cukrászhabot majd kenjük a krémre, erre jöhet is rögtön a kihűlt barackos zselé. Díszítsük ki pár szelet héjas barackkal, esetleg menta levéllel és azonnal tálaljuk!

Jó étvágyat hozzá! 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr238753038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása