Ázsiai büfé: szezámos csirke üvegtészta salátával roppanós zöldségekkel
2016. június 04. írta: GasztroÉden

Ázsiai büfé: szezámos csirke üvegtészta salátával roppanós zöldségekkel

img_20160604_122536.jpg

Valójában semmi ördöngösség nincs benne, hisz nincs tele sok furcsa nevű alapanyaggal. Szinte minden alapanyag megtalálható bármelyik helyi kisboltban, a szezámmagot és az üvegtésztát leszámítva. Aki már próbálta gyorsbüfében most hajrá és készítse el otthon! Lássuk hogy készül. 

Hozzávalók a csirkéhez: 

600-800 dkg csirkemell 

2 csésze liszt 

1 csésze keményítő 

2 tojás 

fél csésze víz 

só 

1 cs sütőpor 

2 ek fehérbor 

1 csipet cukor 

fél csésze olaj 

 

Hozzávalók a mázhoz:

1 csésze nádcukor 

fél csésze méz 

fél csésze ketchup 

1 ek fehérborecet

2 ek pirított szezámmag 

 

Hozzávalók a salátához: 

10 dkg üvegtészta 

1 gerezd fokhagyma 

cukor

ecet 

1 kisebb répa, kevés reszelt uborka 

 

Hozzávalók a körethez: 

500 g brokkoli 

4 szál répa 

1 börgre rizs 

5 dkg vaj 

 

Először kezdjük a csirke pácolásával. A csirkét vágjuk kockára vagy csíkokra. Tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, tegyünk rá egy csipet cukrot és 2-3 ek fehérbort, tegyük félre. 

Egy száraz serpenyőben közben pirítsuk meg a szezámmagot, ügyeljünk rá hogy ne égjen meg. Ha kész tegyük félre. 

Folytassuk a salátával. Az üvegtésztát forrázzuk le 1 liter forrásban lévő vízzel. 10 perc elteltével öblítsük át hideg vízzel majd szűrjük le. A  zúzott fokhagymából, sóból, cukorból, ecetből készítsünk salátalevet. Szinte ugyan úgy mintha uborkasalátát készítenénk. Az uborkát és a répát reszeljük le zsülien reszelőn, ha ilyenünk nincs akkor vágjuk nagyon vékony csíkokra. Tegyük hozzá a tésztát, és tegyük félre a hűtőbe, hogy össze érhessen. 

A körethez forraljunk fel enyhén sós vizet. A répát reszeljük le hullámos reszelőn, majd dobjuk a forrásban lévő vízbe. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat. Amint újra forrt a víz tegyük a répát a vajba és kezdjük átpárolni. A forró vízbe tegyük bele a rózsáira szedett brokkolit, majd újra forráskor vegyük ki és szedjük át hideg vízbe. 

A répát ha már 1-2 percet pároltuk adjuk hozzá a brokkolit is, további 1-2 percig pirítsuk át, majd tegyük félre tálalásig. 

A rizst nem részletezem, készítsük el a szokott módon ahogy szeretjük. 

A tésztához a tojást, a vizet, a lisztet a keményítőt, sót, sütőport keverjük össze. Majd egy serpenyőben hevítsünk olajat, forgassuk meg a húst a tésztában és tegyük a forró olajba. Közepes lángon süssük át mindkét oldalát, majd szedjük papírtörlőre hogy a felesleges zsiradék lecsepeghessen róla. 

Ha már az összes kész, tegyük gyorsforralóba a nádcukrot, ketchupot, mézet és a borecetet alacsony hőfokon melegítsük át az egészet. Ha a cukor feloldódott mehet is bele a pirított szezámmag. Utóbbiból keveset hagyhatunk dekorációnak. 

Öntsük a mázat a csirkefalatokra, keverjük át szórjuk meg a maradék szezámmaggal és tálalhatunk is. 

Próbáld ki te is! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr278779464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása