Valójában semmi ördöngösség nincs benne, hisz nincs tele sok furcsa nevű alapanyaggal. Szinte minden alapanyag megtalálható bármelyik helyi kisboltban, a szezámmagot és az üvegtésztát leszámítva. Aki már próbálta gyorsbüfében most hajrá és készítse el otthon! Lássuk hogy készül.
Hozzávalók a csirkéhez:
600-800 dkg csirkemell
2 csésze liszt
1 csésze keményítő
2 tojás
fél csésze víz
só
1 cs sütőpor
2 ek fehérbor
1 csipet cukor
fél csésze olaj
Hozzávalók a mázhoz:
1 csésze nádcukor
fél csésze méz
fél csésze ketchup
1 ek fehérborecet
2 ek pirított szezámmag
Hozzávalók a salátához:
10 dkg üvegtészta
1 gerezd fokhagyma
só
cukor
ecet
1 kisebb répa, kevés reszelt uborka
Hozzávalók a körethez:
500 g brokkoli
4 szál répa
1 börgre rizs
5 dkg vaj
só
Először kezdjük a csirke pácolásával. A csirkét vágjuk kockára vagy csíkokra. Tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, tegyünk rá egy csipet cukrot és 2-3 ek fehérbort, tegyük félre.
Egy száraz serpenyőben közben pirítsuk meg a szezámmagot, ügyeljünk rá hogy ne égjen meg. Ha kész tegyük félre.
Folytassuk a salátával. Az üvegtésztát forrázzuk le 1 liter forrásban lévő vízzel. 10 perc elteltével öblítsük át hideg vízzel majd szűrjük le. A zúzott fokhagymából, sóból, cukorból, ecetből készítsünk salátalevet. Szinte ugyan úgy mintha uborkasalátát készítenénk. Az uborkát és a répát reszeljük le zsülien reszelőn, ha ilyenünk nincs akkor vágjuk nagyon vékony csíkokra. Tegyük hozzá a tésztát, és tegyük félre a hűtőbe, hogy össze érhessen.
A körethez forraljunk fel enyhén sós vizet. A répát reszeljük le hullámos reszelőn, majd dobjuk a forrásban lévő vízbe. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat. Amint újra forrt a víz tegyük a répát a vajba és kezdjük átpárolni. A forró vízbe tegyük bele a rózsáira szedett brokkolit, majd újra forráskor vegyük ki és szedjük át hideg vízbe.
A répát ha már 1-2 percet pároltuk adjuk hozzá a brokkolit is, további 1-2 percig pirítsuk át, majd tegyük félre tálalásig.
A rizst nem részletezem, készítsük el a szokott módon ahogy szeretjük.
A tésztához a tojást, a vizet, a lisztet a keményítőt, sót, sütőport keverjük össze. Majd egy serpenyőben hevítsünk olajat, forgassuk meg a húst a tésztában és tegyük a forró olajba. Közepes lángon süssük át mindkét oldalát, majd szedjük papírtörlőre hogy a felesleges zsiradék lecsepeghessen róla.
Ha már az összes kész, tegyük gyorsforralóba a nádcukrot, ketchupot, mézet és a borecetet alacsony hőfokon melegítsük át az egészet. Ha a cukor feloldódott mehet is bele a pirított szezámmag. Utóbbiból keveset hagyhatunk dekorációnak.
Öntsük a mázat a csirkefalatokra, keverjük át szórjuk meg a maradék szezámmaggal és tálalhatunk is.
Próbáld ki te is! :)