Egy kis tonhalas pizza a szombat esti filmezéshez!
2017. február 25. írta: GasztroÉden

Egy kis tonhalas pizza a szombat esti filmezéshez!

img_20160921_111814.jpg

Ha még nem készítettünk otthon pizzatésztát, akkor kezdjük el. Olcsóbb, jobb, finomabb, és nem mellékesen tudjuk miből készült. Jelen esetben a pizza széleit sajttal töltöttem meg, a feltét pedig tonhal volt sok más finomsággal együtt. 

Hozzávalók a pizzatésztához: 

500 g liszt 

7 g porélesztő 

csipet cukor

csipet só 

1 dl olíva olaj 

Hozzávalók a feltéthez: 

sajt 

tonhalkonzerv 

paradicsommártás 

kaliforniai paprika

olíva bogyó 

szalámi

hagyma

 

Az élesztőt kevés vízben cukorral felfuttatjuk, az olíva olajjal sóval közepesen lágy kenyértészta állagúvá gyúrjuk és legalább 1 órát kelesztjük konyharuhával lefedve. Ha megkelt 2 kis cipót formázunk belőle és 15-20 percre ismét félretesszük konyharuhával lefedve. 

Közben melegítsük elő a sütőt 250 fokra, egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az egyik cipót és olívaolajos kézzel akár a lángost nyújtsuk kerek formára. A széleibe tegyünk kis sajtcsíkokat és tekerjük fel. Az alap lehet bármilyen amit csak szeretünk, én házi pizzaszószt használtam hozzá, erre kerüljön egy adag reszelt sajt, majd a tonhal, hagyma, olíva, kaliforniai paprika, szalámi és végül még egy adag sajt. 

Helyezzük a forró sütőbe 7-8 perc alatt el is készül, de érdemes figyelni a folyamatot, nehogy megégjen. 

Tipp: napraforgó olajjal meg se próbáljuk elkészíteni sokat ront az állagán ha nincs kéznél olíva olaj, akkor inkább hagyjuk ki az olajat. Ez esetben inkább langalló jellege lesz a tésztának, de még mindig jobb mintha napraforgó olajjal rontanánk el. A tésztát le is fagyaszthatjuk az első kelesztés után, szobahőmérsékleten kell felolvasztani és már nyújthatjuk is. Egyszer próbáltam ki én is, de elég jó eredményt kaptam így ha elsokalljuk a tésztát nyugodtan el lehet tárolni ebben a formában is. 

Próbáljátok ki ti is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr4412237284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása