Csokis diós mogyorós süti
2015. február 07. írta: GasztroÉden

Csokis diós mogyorós süti

tejszines_mogyoro_aromas_dios_csokis_suti.jpg

Inkább télies, karácsonyhoz közeli napokra ajánlom, könnyed sütemény. 
 
Hozzávalók (4 adag):
 
125 g margarin
6 púpozott ek finomliszt
1 csomag sütőpor
0.5 marék dió
50 g csokoládé
1 csomag vaníliás cukor
0.5 dl tej
2 db tojás
6 ek cukor
1 csipet só
1 csipet fahéj
5 dkg földimogyoró
 
A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd ezzel is jó alaposan átkeverjük, majd a tejet és lisztet, az aprított mogyorót (sótlan), diót, csokoládét, vaníliás cukrot, sót, sütőport, csipet fahéjat (én tejszínes mogyoró aromát is tettem bele, amennyiben tudunk beszerezni, 1 ek kell bele).
Alaposan összekeverjük az alapanyagokat, sűrű tortakrém állagúnak kell lennie, ha szükséges, tehetünk bele még lisztet, vagy tejet hisz a tojás méretétől, a vaj minőségétől is függhet az állaga. Majd egy kisebb formát kibélelünk sütőpapírral és beletöltjük.
Alacsony hőfokon lassan 40-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróba. A vaj miatt nagyon törékeny süteményt kapunk, így a szeleteléssel és a formából való kivétellel érdemes várni addig, amíg legalább közepesen áthűl.



A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr677148715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása