Inkább télies, karácsonyhoz közeli napokra ajánlom, könnyed sütemény.
Hozzávalók (4 adag):
125 g margarin
6 púpozott ek finomliszt
1 csomag sütőpor
0.5 marék dió
50 g csokoládé
1 csomag vaníliás cukor
0.5 dl tej
2 db tojás
6 ek cukor
1 csipet só
1 csipet fahéj
5 dkg földimogyoró
A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd ezzel is jó alaposan átkeverjük, majd a tejet és lisztet, az aprított mogyorót (sótlan), diót, csokoládét, vaníliás cukrot, sót, sütőport, csipet fahéjat (én tejszínes mogyoró aromát is tettem bele, amennyiben tudunk beszerezni, 1 ek kell bele).
Alaposan összekeverjük az alapanyagokat, sűrű tortakrém állagúnak kell lennie, ha szükséges, tehetünk bele még lisztet, vagy tejet hisz a tojás méretétől, a vaj minőségétől is függhet az állaga. Majd egy kisebb formát kibélelünk sütőpapírral és beletöltjük.
Alacsony hőfokon lassan 40-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróba. A vaj miatt nagyon törékeny süteményt kapunk, így a szeleteléssel és a formából való kivétellel érdemes várni addig, amíg legalább közepesen áthűl.