Expressz mikrós szívdesszert
2015. február 07. írta: GasztroÉden

Expressz mikrós szívdesszert

dscn5573.jpg
Alapvetően a gyorsaság volt a fontos, kicsit megcsúsztam az aznapi teendőimmel, és az évfordulós vacsoránk mellé szerettem volna valami nagyon gyorsan elkészíthető desszertet csinálni. A mikrós piskóta jutott eszembe amit már korábban kipróbáltam, végül ez lett belőle :) A kukoricaolajnak az íz szempontjából nem sok jelentősége van, csak azért használom, mert egy ideje arra tértünk át és többnyire ez illetve olíva olaj van itthon. 
 
Hozzávalók (8 adag):
 
  • Kakaós tészta
1 db tojás
3 evőkanál finomliszt
1 ek porcukor
2 ek tej
3 ek instant kakaópor
3 ek kukoricaolaj (sima napraforgó olajjal is ugyan olyan)
1 kk sütőpor
  • Vaníliás tészta
1 db tojás
4 evőkanál finomliszt
2 ek tej
3 ek kukoricaolaj
1 kk sütőpor
2 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
  • Vaníliás krém
0.5 tasak vaníliás pudingpor (főzés nélküli/dr oetker vaníliás tortakrémpor fele)
2 dl tej
Csokimáz
10 dkg csokoládé
1 ek kukoricaolaj (napraforgóval ugyan olyan)
  • Maradékból felhasznált golyókhoz
2 ml rumaroma
1 csapott ek porcukor
3 ek tej
 
Elkészítés:
  • Kakaós tészta
Fogjunk egy nagyobb bögrét, üssük bele a tojást, a többi hozzávalót alaposan keverjük el, majd 600 W-on 5 percig tegyük mikróba. (Tipp: tegyünk alá egy kistányért, az átlagos 2 dl-s bögréből lehet, hogy kicsit ki fog "mászni" a massza, de semmi ok az aggodalomra, az olaj meggátolja, hogy odatapadjon bárhova, így ahogy kivettük a mikróból könnyen leszedhetjük a pohár oldaláról majd a kistányérról, de mégsem a mikrót piszkoltuk be vele.
Hagyjuk kicsit hűlni majd egy vékony pengéjű kést futtassunk körbe a pohár oldalán és borítsuk ki, egyben ki kell jönnie, vágjuk 1 cm-s karikákra. 8 karika ki kellene, hogy jöjjön ekkora mennyiségből. Majd szív alakú sütikiszúróval szúrjuk ki. A maradékot tegyük el.
  • Vaníliás tészta
Egy másik bögrébe tegyük a vaníliás tészta alapanyagait, majd alaposan keverjük el egy kanállal hasonló módon 600W-on 5 percig mikrózzuk, hűtsük pár percig, vegyük ki a bögréből, karikázzuk, majd szúrjuk ki a formákat ebből is, és a maradékot itt is tegyük el.
Vaníliás krém
Én dr oetker vaníliás tortakrémport használtam, fél csomaggal keverjünk 200 ml tejbe, amíg be nem sűrűsödik, majd ezzel kenjünk meg a szívek belsejét.
  • Csokimáz
Gőz fölött a darabolt csokit, és az olajat olvasszuk fel, majd vonjuk be vele a szíveket (illetve majd ugyan ezzel a maradék rumos golyót is)
  • Maradékból felhasznált golyókhoz
A maradék tésztát gyúrjuk össze a rumaromával, porcukorral, tejjel formázzunk golyókat belőle és vonjuk be a csokimázzal.



A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr147148727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása