Görög spenótos csirke
2015. február 07. írta: GasztroÉden

Görög spenótos csirke

gorog.JPG

A görög spenótos csirke receptje nem is annyira görög gyökerekre vezethető vissza. Valójában a recept alapját az unokanővéremtől tanultam aki New York közelében él. Amikor látogatóban voltam nála akkor készített egy hasonló ételt, azzal a különbséggel, hogy abban nem volt ennyi féle fűszer, feta sajt és bacon-t is tartalmazott. Valójában azért lett görög, mert az első itthon elkészített fetás spenótos csirkét gyros fűszerrel készítettem amitől kapott egy görögös jelleget. 
 
Hozzávalók (5 személyre) : 
 
5 csirkemellfilé
1 piros kaliforniai paprika
1 csomag feta sajt (250 g)
100 g sajt (félzsíros, félkemény)
1 csomag mirelit spenót (400-500g)
3 gerezd fokhagyma
2 kanál margarin
2 vöröshagyma
1 alma
gyros fűszer vagy 
saját fűszerkeverék: 1kk bazsalikom 1 kk oregano 0.5 kk kakukkfű 0.5 kk rozmaring 2 kk fokhagymapor 1 kk pirospaprika
1 dl olaj (napraforgó vagy olíva)
só, bors ízlés szerint
 
Előkészület:
 
A csirkéket mossuk meg, töröljük szárazra papírtörlővel, nyissuk szét egy éles késsel, klopfoljuk ki minél vékonyabbra, dörzsöljük be a fűszerkeverékkel, sóval, borssal, majd tegyük félre. 
A kaliforniai paprikát vágjuk nagyon apró kockákra, majd a fetával keverjük össze.
A margarint olvasszuk fel, tegyük bele a zúzott fokhagymát, majd a kiolvasztott mirelit spenótot és pároljuk el róla a nedvességet.
 
 
Összeállítás:
 
 gorog_csirke.jpg
Kenjünk egy kanál spenótot a csirkére, morzsoljunk rá egy kanál paprikás fetát, majd göngyöljük fel, ha szükséges tűzzük meg fogvájóval. Hőálló tálba karikázzunk fel 3 vöröshagymát, 1 almát. Fektessük rá a csirkemell tekercseket öntsük le az olajjal, fedjük le fóliával, majd toljuk forró sütőbe. Lefedve közepes hőfokon 40-50 percig süssük, majd vegyük le a fóliát, tegyük rá a reszelt sajtot, süssük további 10-15 percig amíg pirosra nem sül. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr197148701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása