Évfordulónkra készült vacsora a mikrós szívdesszertek mellé. Gyors, egyszerű, de a hajdina miatt mégsem egy unalmas mindennapos étel.
Hozzávalók (4 adag):
Pulykasütés
500 g pulykamell
6 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 csipet rozmaring
1 csipet kakukkfű
1 kávéskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 közepes db burgonya
2 közepes db vöröshagyma
Hajdina
200 g hajdina
1 közepes db vöröshagyma
1 ek olívaolaj
só ízlés szerint
5 dl víz
Saláta
300 g vegyes zöldsaláta
2 dl kefir
1 kk fokhagymapor
1 csipet kapor
1 teáskanál dijoni mustár
1 ek olívaolaj
100 g feta sajt
50 g olajbogyó
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
- Pulykasütés
Az olajat keverjük el a zúzott fokhagymával a fűszerekkel, ebbe forgassuk bele a húst, és a felaprított burgonyát, vöröshagymát is, tegyük hőálló tálba, fedjük le és lefedve közepes hőfokon süssük 35 percet majd vegyük le a fóliát és további 15 percig süssük kisebb hőfokon. Ha kész egy keveset pihentessük majd szeljük fel.
- Hajdina
Áztassuk be 30 percre meleg vízbe, majd alaposan mossuk át. A kockára vágott vöröshagymát az olajon pirítsuk meg, tegyük rá a hajdinát, a vizet, sózzuk, majd fedővel lefedve időnként megkeverve főzzük puhára.
- Saláta
A kefirt keverjük el a fűszerekkel, majd öntsük a vegyes salátára forgassuk át alaposan, morzsoljunk rá feta sajtot, pár olíva bogyót tegyünk hozzá tálaláskor.
(NoSalty oldalán megtalálható a szakácsprofilomban)