Káposztaleves
2015. február 07. írta: GasztroÉden

Káposztaleves

kaposztaleves.jpgMindig szerettem volna kipróbálni a káposztalevest, de úgy igazán egyik recept sem tetszett, amit böngészés közben találtam, így "megalkottam" a saját káposztalevesem. :)

4 közepes db burgonya
1 kis db káposzta
4 közepes db sárgarépa
3 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
40 dkg sertéscomb
2 kávéskanál ételízesítő
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
6 ek napraforgó olaj
3 evőkanál finomliszt
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 db zellerlevél
4 l víz

elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és 2 ek olajon pirítani kezdjük. A húst szintén felkockázzuk, és a vöröshagymához adjuk, majd tovább pirítjuk. A fokhagymát összezúzzuk, és a húshoz adjuk a répával együtt, és tovább pirítjuk. (Ha nagyon pirul, kevés vizet tehetünk hozzá). Majd pár perc párolás után hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, és a felkockázott burgonyát, és fűszerezzük a köménnyel, sóval, ételízesítővel, apróra vágott petrezselyemmel, zellerlevéllel, borssal, és felöntjük vízzel.
Ha puhára főtt a hús és a zöldségek, akkor kb. 4 ek. olajból és 3 ek. lisztből világos rántást készítünk, kevés pirospaprikát adunk hozzá, és ezzel sűrítjük be a levest.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr237149751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása