Sülthús meleg tormakrémmel
2015. február 07. írta: GasztroÉden

Sülthús meleg tormakrémmel

sorben_sult_csulok_tormakremmel.jpgEgyszer egy étteremben ettem hasonló mártást, csülökkel és lyoni hagymával, hercegnő burgonyával. Nagyon jó a torma a sült húshoz, így ezen felbuzdulva elkészítettem a saját verziómat. 
 
Hozzávalók (8 személyre):
 
2 kg sertéscsülök (vagy comb)
300 g ecetes torma (1,5 üveg közepesen erős)
125 g margarin
5 evőkanál finomliszt
5 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek citromlé
5 dl sör
3 közepes fej fokhagyma
1 teáskanál cukor
 
  • elkészítés
 
A húsokat megmossuk, egyforma darabokra vágjuk, magas falu tepsibe vagy ha van, agyag edénybe tesszük. A fokhagymát meghámozzuk, a gerezdeket félbevágjuk, a húst megsózzuk, borsozzuk, leöntjük a sörrel.
Lefedve kis lángon 2,5-3 órát pároljuk, majd, ha már megfelelően omlós, akkor levesszük a fedelet és hirtelen nagy lángon megpirítjuk pár perc alatt.
A tormamártáshoz a vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, kicsit átpirítjuk, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd kézi habverővel kevergetve kis lángon besűrítjük, végül belekeverjük a 1,5 üveg tormát, a citromlevet, a cukrot.
 
Lyoni hagymát és hasselbach burgonyát készítettem hozzá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr917148613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása