Túrós csirkefalatok
2015. február 07. írta: GasztroÉden

Túrós csirkefalatok

turos_csirkefalatok.JPG

Egyszerű és gyors előétel, de akár egy tartalmas leves mellé kísérőként is megfelelő lehet.

600 g csirkemell filé
6 közepes db burgonya
175 g tejföl
250 g tehéntúró
3 közepes db lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál petrezselyem

elkészítés

A burgonyát hosszanti irányba kb 1-1.5 cm vastag karikákra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, sorban egymás mellé.
A tejfölt, a túrót zúzott fokhagymával, sóval és borssal, illetve szárított vagy friss petrezselyemzölddel elkeverjük, és minden burgonya karikára helyezünk belőle.
A lilahagymát félkörökre vágjuk, és a túrós masszára helyezzük.
A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és megkenjük olajjal (vagy egy tálban az egészet összekeverjük sóval, borssal, olajjal). Majd minden burgonyára helyezünk belőle.
Közepes lángon készre sütjük (40-45 perc).

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr497149741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása