Nagyon egyszerű süti. Olyan krémet akartam készíteni ami nem vajas, és nem is habtejszínes. Ez lett a végeredmény...
Hozzávalók a krémhez:
10 ek búzadara
5 dl tej
3 ek cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 banán
3 tk cukrozott kakaó
1 tk rumaroma
2 ek nutella
1 kk vaj
Hozzávalók a tésztához:
1 narancs leve és héja
25 csapott ek liszt
1 tasak sütőpor
3 tojás
10-13 csapott ek cukor
1 kk citromsárga folyékony színezék (elhagyható)
csipet só
1 dl olaj/olvasztott margarin
tej (amennyit felvesz)
További:
3-4 ek sárgabaracklekvár
A búzadarát a tejben főzzük meg, a banánnal, cukorral, vaníliás cukorral együtt. Hűtsük ki. Majd tegyük turmixgépbe/chopperbe, és alaposan pürésítsük (erre a banán miatt van szükség). Tegyük hozzá a vajat, nutellát, kakaót, aromát majd alaposan keverjük át még egyszer. Tegyük hűtőszekrénybe. (A banán állagjavítás miatt van a sütiben, nem igazán érezni az ízét, de így a krém mégsem egy sima tejbegríz hanem sokkal inkább krém állaga van.
A tésztához a tojást a cukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá a lisztet, sütőport, cukrot, narancshéjat, levet, színezőt olajat/margarint, és fokozatosan annyi folyadékot amivel krém állagú nem lesz. Ne legyen folyós, legyen olyan mint egy átlagos piskóta.
Tegyük előmelegített sütőbe a közepes és kis hőfok közé, kb 35-45 percre. Ha szükséges és nem vagyunk biztosak benne, hogy megsült, akkor ellenőrizzük hústű vagy egyéb eszköz segítségével, hogy a közepe is áthűlt-e.
Miután a tészta is elkészült kellőképp kihűlt, vágjuk ketté, kenjük meg barack lekvárral az egyik felét (vagy akár nutellával), a krém 2/3 részét kenjük bele, majd a maradék krémet kenjük a tetejére, és szórjuk meg valamilyen díszítőcukorral. Ha tudjuk fedjük le sütőpapírral vagy pedig alu fóliával és egy éjszakára helyezzük hűtőbe, másnak sokkal könnyebb lesz szeletelni.