Nutellás tejbegríz süti

rumos_tejbegrizes.JPG

Nagyon egyszerű süti. Olyan krémet akartam készíteni ami nem vajas, és nem is habtejszínes. Ez lett a végeredmény... 

 

Hozzávalók a krémhez: 

10 ek búzadara

5 dl tej

3 ek cukor 

1 tasak vaníliás cukor

2 banán 

3 tk cukrozott kakaó

1 tk rumaroma

2 ek nutella

1 kk vaj

Hozzávalók a tésztához: 

1 narancs leve és héja

25 csapott ek liszt

1 tasak sütőpor

3 tojás

10-13 csapott ek cukor

1 kk citromsárga folyékony színezék (elhagyható)

csipet só

1 dl olaj/olvasztott margarin

tej (amennyit felvesz)

További:

3-4 ek sárgabaracklekvár 

A búzadarát a tejben főzzük meg, a banánnal, cukorral, vaníliás cukorral együtt. Hűtsük ki. Majd tegyük turmixgépbe/chopperbe, és alaposan pürésítsük (erre a banán miatt van szükség). Tegyük hozzá a vajat, nutellát, kakaót, aromát majd alaposan keverjük át még egyszer. Tegyük hűtőszekrénybe. (A banán állagjavítás miatt van a sütiben, nem igazán érezni az ízét, de így a krém mégsem egy sima tejbegríz hanem sokkal inkább krém állaga van. 

A tésztához a tojást a cukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá a lisztet, sütőport, cukrot, narancshéjat, levet, színezőt olajat/margarint, és fokozatosan annyi folyadékot amivel krém állagú nem lesz. Ne legyen folyós, legyen olyan mint egy átlagos piskóta. 

Tegyük előmelegített sütőbe a közepes és kis hőfok közé, kb 35-45 percre. Ha szükséges és nem vagyunk biztosak benne, hogy megsült, akkor ellenőrizzük hústű vagy egyéb eszköz segítségével, hogy a közepe is áthűlt-e. 

Miután a tészta is elkészült kellőképp kihűlt, vágjuk ketté, kenjük meg barack lekvárral az egyik felét (vagy akár nutellával), a krém 2/3 részét kenjük bele, majd a maradék krémet kenjük a tetejére, és szórjuk meg valamilyen díszítőcukorral. Ha tudjuk fedjük le sütőpapírral vagy pedig alu fóliával és egy éjszakára helyezzük hűtőbe, másnak sokkal könnyebb lesz szeletelni.