Fűszeres hagymás bab

dscn6810_1.JPG

Hozzávalók (2 személyre)

2 közepes vöröshagyma

1 konzerv bab

2 gerezd fokhagyma

1 paradicsom

1 kk balzsam ecet

bors

1 ek fehérborecet

1 ek cukor

2 ek fehérbor

ételízesítő

1 kk pirospaprika

0.5 tv paprika

2-3 ek fagyasztott/friss zellerlevél aprítva

1 tk dijoni mustár

1 csipet kömény

olaj

 

Kevés olajon kezdjük pirítani a félkarikára vágott vöröshagymát, ha már megpirult, és kevéssé karamelles lett, akkor tegyük rá a pirospaprikát, majd a paprikát, paradicsomot utóbbiakat minél apróbbra vágva, illetve a 2 gerezd fokhagymát. Tegyük hozzá a babot, az eceteket, fehérbort, és a többi fűszert a zelleren kívül, ízesítsük sóval, a szokottnál több borssal, illetve ízlés szerint ételízesítővel, öntsünk alá kb 1 dl vizet, és kezdjük fedő alatt párolni az alapanyagokat. 10-15 perc elteltével vegyük le a fedőt és pároljuk el annyira a vizet, hogy egy viszonylag sűrű lecsó állagú ételt kapjunk. Ekkor tegyük rá az aprított zellerlevelet, és 1-2 percig nagy lángon forgassuk össze. 

 

Grill serpenyőben pirított kenyér illik hozzá.