töltött tojás újhagymás burgonya salátával

dscn6683.JPG

Hozzávalók

4 egésztojás

2 nagyobb burgonya

2 újhagyma

1 tk dijoni mustár

2 tk citromlé

1 tk csípős torma

3 ek olaj

bors

ételízesítő

2-3 ek tejföl

 

A burgonyát vágjuk apró kockára, sós vízben főzzük meg. A tojásokat főzzük keményre, vágjuk ketté, a sárgáját tegyük egy tálba, és az olajjal egy villa segítségével alaposan dolgozzuk el. Adjuk hozzá a mustárt, tormát, citromlevet, sót, borsot, ételízesítőt alaposan dolgozzuk el. Egy habkinyomó segítségével töltsük a tojásokba, a maradékot keverjük el a tejföllel, majd tegyük hozzá a burgonyát, szükség esetén sózzuk. Az újhagymát aprítsuk bele, a zöld részét is szeljük fel apróra, a díszítéshez hagyjunk meg egy keveset. Tegyük egy tálba a salátát, majd helyezzük a tetejére a tojásokat, szórjuk meg a zöldhagymával.