Ecetes sült paprika
2015. augusztus 23. írta: GasztroÉden

Ecetes sült paprika

 

dscn8499-001.JPG

Roppant egyszerű, de időigényes étel. 

A paprika salátához: 

kápia paprika

ecet

cukor

bors

fokhagyma

A paprikát grillen, vaskarikán, vagy a sütőben addig sütjük amíg egy fekete kérget nem kap a "héja" körben mindenhol. Majd ha megsült tegyük egy tálba és fedjük le, hogy gőz képződjön, és a gőz felpuhítsa a héjakat. Ha kihűltek, akkor vegyük és egyesével kapargassuk le róla a héját, illetve vágjuk ketté, és a magokat is kaparjuk ki belőle. 

A salátaléhez készítsünk hagyományos cukros-ecetes-sós levet, amibe szeleteljünk fokhagymákat, és tegyünk bele borsot. Ebbe a lébe tegyük a paprikaszeleteket, úgy, hogy teljesen ellepje. 3-4 hét múlva veszi át rendesen az ízeket. 

dscn8500-001.JPG

Ha üvegbe szeretnénk eltenni télre, akkor olajat is öntsünk a tetejére, ami lezárja a légréteget és így akár tartósítószer nélkül is eláll, feltéve ha mindent gondosan előkészítettünk. 

Hűtőben lefedve, vagy üvegben hetekig eláll olaj nélkül is. 

Nagyszerűen használható melegszendvicsekhez, rántott húshoz, előételként sajttal, reggelikhez, vacsorákhoz. 

A boltban kapható verziója sem rossz, de érdemes legalább egyszer mindent kipróbálni, hisz a saját készítésű "házi" dolgoknak nincs párja! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr567727880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása