Uborkás oldalas agyag tálban

dscn8504-001.JPG

Hozzávalók (6 főre)

Fedeles agyagtál/kacsasütő 

6 db csontos oldalas felvágva ( kb. 1.5 kg)

12 közepes burgonya

2 kovászos uborka

2 vöröshagyma

tarka bors

2 ringló szilva

1 dl fehérbor

1 paradicsom

1 paprika

6 gerezd fokhagyma

olaj

 dscn8497-001.JPG

Elkészítése roppant egyszerű, az oldalasokat, a többi hozzávalóval együtt sózzuk, borsozzuk, a burgonyákat meghámozva mellé tesszük egészben, a vöröshagymát paprikát paradicsomot a tál aljára fektetjük erre mehet az oldalas, uborka szeletek, fokhagyma, szilva. Majd a fehérbor, tegyük rá a fedelét, közepes hőfokon süssük 2-3 órát. 

Az uborkától pikáns, egyedi íze lesz, próbáljátok ki! 

(Csemege uborkával és füstölt sonkával elkészítve is biztosan sikert arat.)