Egy igazi nyári leves: cukkini gulyás
2016. május 16. írta: GasztroÉden

Egy igazi nyári leves: cukkini gulyás

img_20160131_124343.jpg

Bulgáriai nyaralás ihlette leves. Van benne minden ami jó, a cukkinitől pedig nem kell félni, teljesen jól áll neki a leves szerep. Ha még valaki nem próbálta volna a cukkinit levesben, akkor itt a lehetőség és tessék tesztelni ezzel a recepttel :)

Hozzávalók: 

500 g sertéscomb

2 vöröshagyma 

1 paprika

1 paradicsom 

1 közepes cukkini 

2 szál répa 

zeller

karalábé

1 ek petrezselyemlevél

1 szál petrezselyemgyökér 

1-2 marék fagyasztott zöldbab 

2 db burgonya

2 gerezd fokhagyma 

1 tk fűszerpaprika 

2 tk szárított kapor 

csipet kömény

só 

bors

levestészta 

 

A kezdet ugyan az akár csak a babgulyásnál. Aprítsuk fel a hagymát, kevés zsiradékon kezdjük pirítani, majd adjuk hozzá a paradicsomot, paprikát, felkockázott húst, zúzott fokhagymát, fűszerpaprikát. Sózzuk, borsozzuk, csipet kömény is mehet bele, majd kevés vízzel öntsük fel. Ha felforrt, tegyük hozzá a meghámozott felaprított zöldségeket (zöldbab,cukkini és burgonya kivételével). 

Ha a hús és a zöldségek már majdnem megpuhultak mehet bele a zöldbab és a kockára vágott burgonya. Közben hámozzuk meg a cukkinit, vágjuk félbe szedjük ki a magját majd vágjuk félkarikára. Ha már minden hozzávaló megpuhult, akkor mehet bele a kapor, petrezselyem, levestészta és a cukkini is. 

Mialatt a tészta megpuhul a cukkini is elkészül, előbb nem érdemes bele tenni, mert nagyon kevés idő elég neki. 

Bulgáriában elég sokféle levest készítenek hasonlóképpen, ami az állandó alkotó elem az a kapor, a hús/hal és a cukkini. Érdemes kipróbálni, jól passzol a friss cukkini állaga a többi nehezebb rostosabb alapanyaghoz. Nyárra épp ideális, akár hús nélkül is készíthető zöldséglevesként. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr658722124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása