Ismét egy magyar klasszikus: töltött paprika
2016. május 16. írta: GasztroÉden

Ismét egy magyar klasszikus: töltött paprika

img_20160124_122508.jpg

Megint egy olyan étel amit nem igen kell feldobni extra fűszerekkel, mert épp az egyszerűsége miatt finom. Tájegységeként akad eltérés a töltött paprika elkészítésében is, most azonban azt a verziót láthatjátok, ahogy én készítem. 

Hozzávalók: 

500 g darált sertéshús 

fél bögre rizs 

1 tojás

1 nagyobb vöröshagyma 

só 

bors 

500 ml sűrített paradicsom 

4-5 Tv paprika 

cukor 

1 tk fűszerpaprika 

olaj 

liszt

A rizst pirítsuk meg kevés olajon fehéredésig, öntsük fel 1 bögre forró vízzel, forraljuk fel majd lefedve tegyük félre. A darált húst keverjük el a tojással, sóval, borssal, fűszerpaprikával, majd reszeljük rá a vöröshagyma 3/4-ét, ezzel is forgassuk jól össze. Szűrjük le a rizst és adjuk a húsos masszához.

Fogjuk meg a paprikákat, távolítsuk el a magházat, majd a darálthúsos keveréket töltsük be minden paprikába. 

A paradicsomsűrítményt forraljuk fel 2-2,5 liter vízzel, adjunk hozzá sót, borsot, cukrot, majd ha már forr tegyük bele a paprikákat. Ha marad a húsos masszából, akkor formáljunk vizes kézzel gombócokat belőle és azt is helyezzük a paradicsomos lébe. 

Kb. 1 óra alacsony hőfokon és meg is főnek a töltött paprikáink. Ha nem vagyunk benne biztosak vágjunk ketté egyet. Ha megfőtt szedjük ki egy tányérra. Készítsünk világos rántást, majd rántsuk be a paradicsommártásunkat. Forraljuk fel, helyezzük vissza a paprikákat, 1-2 percig forraljuk át ismét, majd tálalhatunk is. 

Törtburgonya illik hozzá, de van ahol csak szimplán kenyérrel fogyasztják. 

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr188722186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása