Remek finomság frissensültekhez: Remulád mártás

img_20160514_131700.jpg

Dobd fel az uncsi hétvégi rántott szeletes ebédeket egy jó kis mártással. A remulád mártás egy francia eredetű majonéz alapú finomság. Csupán pár hozzávaló és máris kész! Próbáld ki te is! 

Hozzávalók: 

200 g majonéz

2 db csemege uborka 

5-6 db kapri bogyó 

1 kk tárkony 

1 tk aprított petrezselyem 

1 szál finomra aprított újhagyma 

fél citrom leve 

só, bors

Az uborkát reszeljük le, vagy aprítsuk nagyon finomra. A kapri bogyót szintén aprítsuk nagyon finomra. Keverjük el a majonézzel, tegyük bele a tárkonyt, petrezselymet, újhagymát (vagy snidlinget), facsarjuk bele fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk és máris tálalható. 

Más fűszerezéssel is készíthetjük, de gazdagíthatjuk tejföllel, dijoni mustárral. 

Rántott hekkfiléhez tálaltam, de szerintem minden bundázott frissen sült ételhez kiváló kísérő lehet.