Sonkaleves nem csak húsvétra!
2016. május 16. írta: GasztroÉden

Sonkaleves nem csak húsvétra!

Tormás-vörösboros sonkaleves

img_20160403_114251.JPG

Igaz a klasszikus húsvéti kötözött sonkának már nincs szezonja, de azért év közben is kaphatunk jóféle füstölt sonkát. Íme egy fincsi leves sonkából, amit nem csak húsvétkor készíthetsz el! 

Hozzávalók: 

500-600 g füstölt sonka 

2-3 szál répa 

2 szál petrezselyem gyökér 

zeller 

karalábé 

burgonya 

2 dl vörösbor 

2 ek csípős torma 

1 fél citrom leve 

1 ek aprított petrezselyem 

2 ek liszt 

2 dl tejföl 

1 vöröshagyma

2 babérlevél 

bors,só

csipetke tészta 

 

A sonkát tegyük fel főni a meghámozott hagymával, babérlevéllel, borssal. Ha a sonka készre főtt vegyük ki a léből. Hámozzuk meg majd aprítsuk fel a zöldségeket (burgonya kivételével) és tegyük a sonka főzőlevéhez. Vágjuk kockára a sonkát, majd mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak tegyük vissza a felkockázott sonkát a levesbe, illetve most jöhet a hámozott, kockázott burgonya is. 

Ha megfőtt a burgonya is, akkor készítsük el a habarást a tejfölből és a lisztből, majd adjuk a leveshez. Most jöhet bele a vörösbor, a torma, a citromlé is, majd ha újra forrt mehet bele a csipetke tészta és a petrezselyem is. 

Próbáljátok ki ti is! :) 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr88721990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása