Pompás hétvégi reggeli vagy akár vacsora: sütőben sült bundás kenyér

img_20160517_080356.jpg

Hétvégi reggeliként készítettem el ezt a mutatós ételt. Alapvetően szimpla hagyományos bundás kenyérnek indult, aztán közben gondolkodtam, hogy az túlságosan olajos, és olyan snassz. Végül jött az ötlet, hogy lehetne ezt máshogy is! :) Nagyon fincsi lett, próbáljátok ki ti is! 

Hozzávalók: 

7-8 szelet kenyér 

8 szelet sonka 

1 nagyobb paradicsom 

2 szál újhagyma 

3 tojás 

10-15 dkg sajt 

margarin 

só, bors 

Első lépésként kapcsoljuk be a sütőt, gázsütő esetén teljesen nagy lángon, hőkeveréses esetén felső sütés 250 fok. A 3 tojást verjük fel a sóval, borssal. Reszeljük le a sajtot egy tálba. Az újhagyma zöld szárát aprítsuk fel tegyük félre, a többi részével tegyük ugyan ezt. A paradicsomot szeljük vékony karikákra. 

Vegyünk egy hőálló tálat, margarinnal vagy vajjal kenjük ki az oldalát. Vegyünk egy szelet kenyeret, forgassuk bele a tojásba, helyezzük a tálba, tegyünk rá sonkát, paradicsomot, hagymát és reszelt sajtot, majd jöhet az újabb szelet amíg el nem fogy minden hozzávaló. Az újhagyma zöldjéből tegyünk félre a díszítéshez. 

Ha a sütő kellően átmelegedett - ez gázsütőnél tovább tarthat - akkor tehetjük is be, és süssük addig amíg a sajt meg nem pirul kb. 15-18 perc. Ha elkészült hintsük meg a félretett hagymával. 

Jó étvágyat!