Igazi klasszikus vasárnapi ebéd. Íme ahogy én készítem:
Hozzávalók:
1,2-1,5 kg csontos marhalábszár
4-5 szál sárgarépa
4 szál petrezselyemgyökér
1 vöröshagyma
1 tv paprika
1 paradicsom
1 csokor zellerzöld
1 csokor petrezselyemzöld
néhány szem egész bors
1 fokhagymagerezd
1 kisebb zellergumó
só
levestészta
A húst feltesszük főni alacsony hőfokon. Ha felforrt kb. fél óra után bele tesszük a hagymát, fokhagymát, borsot, sót, paprikát, paradicsomot. Vegyük vissza alatta a lángot annyira hogy csak gyöngyözve forrjon. Újabb fél óra után adjuk hozzá a zöldségeket, majd a petrezselyemzöldet és a zellerlevelet is.
Hagyjuk így főni legalább 2 órát fedő alatt. Próbáljuk beállítani alatta úgy a hőfokot, hogy éppen csak gyöngyözve forrjon a leves.
Ha elkészült szedjük ki a húst, és a zöldségeket, majd a levest szűrjük át. Főzzünk ki hozzá tetszés szerinti leves tésztát és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!