Magyar klasszikus: marhahúsleves
2016. május 22. írta: GasztroÉden

Magyar klasszikus: marhahúsleves

img_20160522_123035-001.jpg

Igazi klasszikus vasárnapi ebéd. Íme ahogy én készítem: 

Hozzávalók: 

1,2-1,5 kg csontos marhalábszár 

4-5 szál sárgarépa 

4 szál petrezselyemgyökér

1 vöröshagyma 

1 tv paprika 

1 paradicsom 

1 csokor zellerzöld

1 csokor petrezselyemzöld 

néhány szem egész bors 

1 fokhagymagerezd 

1 kisebb zellergumó

levestészta 

 

A húst feltesszük főni alacsony hőfokon. Ha felforrt kb. fél óra után bele tesszük a hagymát, fokhagymát, borsot, sót, paprikát, paradicsomot. Vegyük vissza alatta a lángot annyira hogy csak gyöngyözve forrjon. Újabb fél óra után adjuk hozzá a zöldségeket, majd a petrezselyemzöldet és a zellerlevelet is.

Hagyjuk így főni legalább 2 órát fedő alatt. Próbáljuk beállítani alatta úgy a hőfokot, hogy éppen csak gyöngyözve forrjon a leves. 

Ha elkészült szedjük ki a húst, és a zöldségeket, majd a levest szűrjük át. Főzzünk ki hozzá tetszés szerinti leves tésztát és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat hozzá! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr198738774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása