Fűszeres csevap

img_20160705_135749.jpg

A múlt heti krk szigettel kapcsolatos élménybeszámoló után, most még néhány recepttel vissza kell, hogy kanyarodjak a baškai kis aparmanban töltött főzőcskézésekhez. Ha már horvátország akkor készítsünk csevapot. Az átlagosnál fűszeresebb, de remek kis rögtönzött recept lett belőle. 

Hozzávalók: 

500 g darált marhahús vagy marha/sertés mix

5 gerezd fokhagyma 

csipet kömény

1 tk oregano 

ízlés szerint bors

ízlés szerint só 

petrezselyem 

1 csipet cayenne bors 

Az alapanyagokat összedolgozzuk, kis rudacskákat formázunk a masszából és grill serpenyőben süssük át. Tálaláskor adhatunk mellé hagymát, ajvárt vagy bármilyen mártogatóst amit szeretünk. A legtöbb helyi étteremben ajvárral és sültburgonyával szolgálják fel némi hagyma társaságában. 

Több féle variáció létezik, ez az enyém ha van kedved próbáld ki te is!