Ismét egy szezonális étel - Rántott sütőtök!

img_20160927_120256.jpg

A tavaly csak fotózott ételek receptjeivel folytatom a sort. A sütőtököt használhatjuk cukkini helyett télen. Tavaly ősszel próbáltam ki először rántva és isteni finom. Elsőre furcsának hangzik, bár biztosan nem én vagyok az étel feltalálója és már mások is készítettek ilyet, de keveseknek jut eszébe rántott sütőtököt készíteni, holott olcsó, finom húsmentes étel. 

Hozzávalók

1 db 1 kg körüli hosszúkás sütőtök 

tojás

zsemlemorzsa

liszt

olaj a sütéshez 

 

A tököt hámozzuk meg, távolítsuk el a magházát, majd szeljük fel kb. 1 cm vastag csíkokra és sózzuk le. Tegyük félre legalább 20-30 percre panírozás előtt. Ha már a só kicsapta a nedvesség egy részét a tökből akkor kezdhetjük panírozni, liszt, tojás, zsemlemorzsa. Közepes hőfokon süssük akár a rántott húst, köretként én petrezselymes burgonyát, koktél paradicsomot, citromkarikát és kevés diót tálaltam hozzá, de készíthetünk mártogatóst vagy bármi mást amihez kedvünk van. 

Érdemes kipróbálni!