Spenótos gnocchi

img_20160925_142640.jpg

Egyszerű gyorsan elkészíthető étel, igaz én most bolti gnocchi tésztát használtam hozzá, érdemes elkészíteni frissen, mert egész más lesz az étel jellege tőle és semmivel nem bonyolultabb a friss gnocchi tészta elkészítése a krumplis nudlihoz képest. 

Hozzávalók: 

500 g gnocchi 

500 g leveles spenót (én jelenleg fagyasztottat használtam)

2 dl tejszín 

5 dkg vaj 

2 gerezd fokhagyma 

liszt 

bors

 

Kezdjük a mártással, olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a zúzott fokhagymát alacsony hőfokon pirítsuk át, tegyünk rá 1-1,5 ek lisztet, majd sűrítsük be a tejszínnel. Helyezzük a mártásba a spenótot ha frisset használunk elég annyira átmelegíteni, hogy a spenótlevelek megfonnyadjanak. 

Közben forraljunk sós vizet a gnocchi főzéshez, a friss 1-2 perc alatt elkészül a boltit valamivel tovább kell főzni. Amint kész szedjük ki a vízből közvetlen a mártásba és melegítsük át az egészet, majd tálalhatjuk is.