Gesztenyés banános pohárkrém
2015. február 07. írta: GasztroÉden

Gesztenyés banános pohárkrém

dscn5698.jpg

Az igazság az, hogy mire hazaértünk a boltból, kiolvadt az ott vásárolt gesztenyemassza, és valamit kezdenem kellett vele. Sütni nem volt kedvem, hagyományos módon pedig pusztán habtejszínnel olyan snassz lett volna, így körülnéztem, mi van itthon. Fél csomag dr oetker vaníliás tortakrémporom volt, aminek a felét már elhasználtam a mikrós mini szívekhez (igyekszem majd azt is feltölteni), így azt használtam fel. Ehhez jött a párolt banán ötlete, majd valami natúr, kevésbé markáns íz, a tejföl. Érdemes kipróbálni, elég olcsó és mutatós, de nem utolsósorban finom desszert lett. 
 
Hozzávalók (4 személyre):
 
Gesztenyekrém:
250 g gesztenyemassza
2 dl tej
100 g vaníliás pudingpor (dr oetker vaníliás tortakrémpor 100 g)
Párolt banán
2 közepes db banán
0.5 ek margarin
1 ek cukor
 
Összeállítás:
175 g tejföl
1 ek porcukor
2 dl habtejszín
 
Elkészítés:
 
  • Gesztenyekrém:
 
2 dl tejjel a szobahőmérsékleten felolvadt gesztenyemasszát elkeverjük egy habverővel, hozzáadjuk a 100 g tortakrémport (hidegen keverhető vaníliás pudingpor, fele is épp olyan jó lenne hozzá).
 
  • Párolt banán:
 
A banánokat felkarikázzuk.
Egy edényben a fél ek margarint megolvasztjuk, majd erre ráteszünk egy ek cukrot és a banánokat, és csak addig pároljuk őket, amíg a cukor elolvad, és kicsit ragacsossá válik a margarinos-cukros banán állaga.
 
  • Összeállítás:
 
Egy külön tálkába tesszük a tejfölt, elkeverjük benne a porcukort, majd fogunk 4 poharat. Első körben elosztjuk benne a gesztenyekrémet, majd erre jön a cukros tejföl, és végül (miután kicsit hűlt) a banánok.



A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr627148723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása