Húsos-spenótos lasagne
2021. március 21. írta: GasztroÉden

Húsos-spenótos lasagne

img_20210320_110531.jpg

Hozzávalók:

400 g mirelit spenót

400 g daralt hús

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 tk fűszerpaprika

1 tk ételízesítő

só, bors ízlés szerint

1 tk oregano

1 tk bazsalikom

Csipet kakukkfű

1 tk szárított petrezselyem

Lasagne tészta lapok

Besamel (1 liter tejből)

10-15 dkg sajt

4 db paradicsom

Olíva olaj

Kevés olajon a felaprított vöröshagymát megdinszteljük, rá tesszük a darált húst, zúzott fokhagymát majd össze pirítjuk. Kevés vízzel felöntve megpároljuk, majd újra lepirítjuk, hozzá adunk, sót, borsot, ételízesítőt, fűszerpaprikát, spenótot, és a többi fűszerrel együtt össze pároljuk.

1 liter tejből besamelt készítünk (120 g olvasztott vajon megpirítunk 120 g lisztet, sózzuk, borsozzuk kis reszelt szerecsendióval fűszerezzük, fejjel apránként felöntve, gyakran kevergetve felforraljuk.

Egy hőálló tál alját kikenjük olajjal és rétegezzük benne a lasagne tésztát, spenótos ragut, szeletekre vágott bazsalikomot, besamelt. A felső rétegre rá reszeljük a sajtot.

180°C Sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr6916472646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása