Hozzávalók:
400 g mirelit spenót
400 g daralt hús
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk fűszerpaprika
1 tk ételízesítő
só, bors ízlés szerint
1 tk oregano
1 tk bazsalikom
Csipet kakukkfű
1 tk szárított petrezselyem
Lasagne tészta lapok
Besamel (1 liter tejből)
10-15 dkg sajt
4 db paradicsom
Olíva olaj
Kevés olajon a felaprított vöröshagymát megdinszteljük, rá tesszük a darált húst, zúzott fokhagymát majd össze pirítjuk. Kevés vízzel felöntve megpároljuk, majd újra lepirítjuk, hozzá adunk, sót, borsot, ételízesítőt, fűszerpaprikát, spenótot, és a többi fűszerrel együtt össze pároljuk.
1 liter tejből besamelt készítünk (120 g olvasztott vajon megpirítunk 120 g lisztet, sózzuk, borsozzuk kis reszelt szerecsendióval fűszerezzük, fejjel apránként felöntve, gyakran kevergetve felforraljuk.
Egy hőálló tál alját kikenjük olajjal és rétegezzük benne a lasagne tésztát, spenótos ragut, szeletekre vágott bazsalikomot, besamelt. A felső rétegre rá reszeljük a sajtot.
180°C Sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.