Ha már túl vagyunk a házi pizzatészta készítésén akkor bátran vágjunk neki ennek is. Ha pedig még egyiket sem próbáltuk akkor itt az ideje nekilátni a saját házi kelt tésztának. Adhatjuk leves mellé, vagy önmagában vacsoraként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
500 g liszt
7 g porélesztő
csipet cukor
csipet só
0,5 dl olíva olaj (opcionális)
1 pohár tejföl
1 gerezd fokhagyma
10 dkg juhtúró
kaliforniai paprika
szárított petrezselyemlevél
sajt
Az élesztőt kevés cukros tejben futtassuk fel, a sóval liszttel és az olajjal gyúrjunk belőle sima tésztát, akár csak a pizzatésztánál. Tegyük meleg helyre kelni legalább 1 órára. Ha megkelt, akkor nyújtsuk tepsi méretűre, a tejfölt keverjük el egy gerezd zúzott fokhagymával és a petrezselyemmel majd ezzel kenjük le a tésztát. Morzsoljuk vagy csipkedjük rá a juhtúrót, tegyünk rá pár darab piros kaliforniai paprikát apróra vágva és szórjuk meg reszelt sajttal.
250 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sül. Próbáljátok ki ti is!