Ebédötlet - májgombócleves
2020. május 05. írta: GasztroÉden

Ebédötlet - májgombócleves

img_20170604_120108.jpg

Hozzávalók: 

  • 1 marék mirelit borsó
  • 2-3 szál sárgarépa 
  • 2 szál fehérrépa 
  • 1/4 zellergumó
  • 1-2 szem burgonya 
  • 1 vöröshagyma 
  • 1 csokor petrezselyem 
  • 60 g csigatészta 
  • só, bors

 

  • 200 g tisztított csirkemáj
  • 1 egész tojás 
  • 0,5 vöröshagyma
  • zsemlemorzsa
  • 1 db zsemle (+ kevés tej az áztatáshoz)

Először a levesalapot tegyük fel főni. Hámozzuk meg a zöldségeket, majd aprítsuk fel nagyjából egyforma méretű darabokra. A vöröshagyma egészbe kerüljön bele, illetve a petrezselymet is csokorba kötve úgy helyezzük a levesbe, hogy ezeket utána könnyel el is tudjuk majd távolítani. 

A májgombóchoz a csirkemájat, a tojást, és fél fej vöröshagymát helyezzük aprító gépbe (ennek hiányában késsel vágódeszkán pépesítsük a májat), majd a pépet tegyük át egy tálba és adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét és annyi zsemlemorzsát hogy jól formázható masszát kapjunk. 

Amíg fő a leves vizes kézzel formáljunk diónyi gombócokat és tegyük le egymás mellé egy tálcára. Ha a levesben a zöldségek megpuhultak akkor távolítsuk el a vöröshagymát és a petrezselymet, majd helyezzük bele a májgombócokat és a mirelit zöldborsót illetve 1-2 perc elteltével mehet bele a csigatészta is. Mire a tészta megfő addigra a gombócok is elkészülnek. 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr2715657310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása