Hozzávalók:
2 nagy karajcsont
1 csirkemellfilé
2 vöröshagyma
8 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
4 kisebb burgonya
2 gerezd fokhagyma
1 egész paradicsom
1 csipet kurkuma
pár szem egész bors
só
csipet őrölt bors
zellerlevél 2-3 szál a szárával együtt
petrezselyemzöld
1 nagyobb tv paprika
1 nagyobb zellergumó fele
1 kisebb karalábé fele
Tegyük fel a csontot és a húst, egy nagyobb fazékban, forraljuk fel, szedjük le a habot, majd tegyük bele a vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, fehérrépát és az összes többi hozzávalót a só és a burgonya kivételével.
Forraljuk újra, majd gyöngyöző forrás mellett főzzük 1 órán át. Ekkor sózzuk ízlés szerint és főzzük további 1 órát kis lángon. Ekkor tegyük bele egészben a burgonyákat, kb. fél óra alatt főzzük azt is puhára. Kezdjük el kiszedegetni a levesből, a zöldségeket, húst, csontot.
A hagymát, paprikát, paradicsomot, zeller és petrezselyem szárat dobjuk ki. Majd egy másik fazékba szűrjük át a levest, és forraljuk újra. Közben főzzünk ki hozzá valamilyen levesbetétet (cérnametélt jelen esetben). Tegyünk minden zöldségből a tányérba, merjünk rá a forró léből, és aki szereti dobhat bele egy kis cseresznye paprikát.
Jó étvágyat hozzá! :)