"Vasárnapi" leves gazdagon
2015. szeptember 13. írta: GasztroÉden

"Vasárnapi" leves gazdagon

Avagy csontleves egy kis csirkehússal

dscn9067.JPG

Hozzávalók: 

2 nagy karajcsont

1 csirkemellfilé

2 vöröshagyma

8 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

4 kisebb burgonya

2 gerezd fokhagyma

1 egész paradicsom

1 csipet kurkuma

pár szem egész bors

csipet őrölt bors

zellerlevél 2-3 szál a szárával együtt

petrezselyemzöld

1 nagyobb tv paprika

1 nagyobb zellergumó fele

1 kisebb karalábé fele

Tegyük fel a csontot és a húst, egy nagyobb fazékban, forraljuk fel, szedjük le a habot, majd tegyük bele a vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, fehérrépát és az összes többi hozzávalót a só és a burgonya kivételével. 

Forraljuk újra, majd gyöngyöző forrás mellett főzzük 1 órán át. Ekkor sózzuk ízlés szerint és főzzük további 1 órát kis lángon. Ekkor tegyük bele egészben a burgonyákat, kb. fél óra alatt főzzük azt is puhára. Kezdjük el kiszedegetni a levesből, a zöldségeket, húst, csontot. 

A hagymát, paprikát, paradicsomot, zeller és petrezselyem szárat dobjuk ki. Majd egy másik fazékba szűrjük át a levest, és forraljuk újra. Közben főzzünk ki hozzá valamilyen levesbetétet (cérnametélt jelen esetben). Tegyünk minden zöldségből a tányérba, merjünk rá a forró léből, és aki szereti dobhat bele egy kis cseresznye paprikát. 

Jó étvágyat hozzá! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr257782238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása