Hozzávalók:
- 1-1,2 kg sertéscomb
- 7-8 db csemege uborka
- 3-4 db vöröshagyma
- 400 g aprított paradicsom (konzerves vagy friss)
- majoranna
- kömény
- cukor
- só
- bors
- szárított vöröshagymapor
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek sertés zsír
- 3-4 dl víz
A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd 2 ek zsíron forró serpenyőben hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk. Tepsibe tesszük, fűszerezzük 3 gerezd zúzott fokhagymával, 0,5 tk majorannával, 0,5 tk köménnyel, 0,5 tk pirospaprikával,0,5 tk köménnyel, 1 tk vöröshagymagranulátummal majd felöntjük kb. 2-3 dl vízzel és alufóliával lefedve 175°C sütőben 1,5-2 órán át sütjük.
1 ek zsíron megpirítjük a csíkokra vágott vöröshagymát, sózzuk, rátesszük az aprított paradicsomot amivel 20-30 percig főzzük, ha szükséges az elpárolgott folyadékot pótoljuk. Közben a csemege uborkát csíkokra vágjuk. Teszünk hozzá 1 tk cukrot, 1 tk majorannát, ízlés szerint borsot. Hozzá tesszük az uborkát amivel már csak 3-4 percig főzzük.
A húst tetszés szerint megpiríthatjuk, az utolsó 10-15 percre a fóliát le kell venni róla. Tálaláskor az uborkás raguból gazdagon szedünk a hússzeletekre és megszórjuk friss petrezselyemmel.
Jó étvágyat!