Ebédötlet - uborkaragus sertésszelet
2020. május 07. írta: GasztroÉden

Ebédötlet - uborkaragus sertésszelet

 

img_20200503_120230.jpg

Hozzávalók: 

  • 1-1,2 kg sertéscomb
  • 7-8 db csemege uborka 
  • 3-4 db vöröshagyma 
  • 400 g aprított paradicsom (konzerves vagy friss) 
  • majoranna 
  • kömény 
  • cukor
  • bors
  • szárított vöröshagymapor
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 2-3 ek sertés zsír 
  • 3-4 dl víz 

A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd 2 ek zsíron forró serpenyőben hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk. Tepsibe tesszük, fűszerezzük 3 gerezd zúzott fokhagymával, 0,5 tk majorannával, 0,5 tk köménnyel, 0,5 tk pirospaprikával,0,5 tk köménnyel, 1 tk vöröshagymagranulátummal majd felöntjük kb. 2-3 dl vízzel és alufóliával lefedve 175°C sütőben 1,5-2 órán át sütjük. 

img_20200503_092513.jpg

1 ek zsíron megpirítjük a csíkokra vágott vöröshagymát, sózzuk, rátesszük az aprított paradicsomot amivel 20-30 percig főzzük, ha szükséges az elpárolgott folyadékot pótoljuk. Közben a csemege uborkát csíkokra vágjuk. Teszünk hozzá 1 tk cukrot, 1 tk majorannát, ízlés szerint borsot. Hozzá tesszük az uborkát amivel már csak 3-4 percig főzzük. 

A húst tetszés szerint megpiríthatjuk, az utolsó 10-15 percre a fóliát le kell venni róla. Tálaláskor az uborkás raguból gazdagon szedünk a hússzeletekre és megszórjuk friss petrezselyemmel. 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr4015657548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása