Hozzávalók:
- 450 g liszt
- 100 g porcukor
- 150 g margarin + 50 g olvasztva
- csipet só
- 1 tojás
- tejföl
- 25 g friss élesztő
- tej
- sárgabarack lekvár
- 1-2 ek keményítő
- tálaláshoz porcukor
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, margarinnal,sóval, tojással összegyúrjuk, adunk hozzá annyi tejfölt hogy lágy tésztát kapjunk. 30-40 percre konyharuhával lefedve félre tesszük kelni.
A barack lekvárt (1 üveg) elkeverjük pici vízben feloldott 2 ek keményítővel, majd lassú tűzön össze főzzük és lehűtjük.
A megkelt tésztát át gyúrjuk, fél cm vékonyra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal és össze hajtogatjuk majd újra kinyújtjuk. Négyzeteket vágunk belőle majd a közepébe halmozunk kb. 1 evőkanál lekvárt és a másik felét rá hajtjuk. Tojással lekenjük és 180°C sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat!