Kelttésztás - Lekváros táska
2020. május 08. írta: GasztroÉden

Kelttésztás - Lekváros táska

img_20200408_192410.jpg

Hozzávalók: 

  • 450 g liszt 
  • 100 g porcukor 
  • 150 g margarin + 50 g olvasztva
  • csipet só 
  • 1 tojás 
  • tejföl 
  • 25 g friss élesztő 
  • tej 

 

  • sárgabarack lekvár
  • 1-2 ek keményítő 
  • tálaláshoz porcukor 

Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, margarinnal,sóval, tojással összegyúrjuk, adunk hozzá annyi tejfölt hogy lágy tésztát kapjunk. 30-40 percre konyharuhával lefedve félre tesszük kelni. 

A barack lekvárt (1 üveg) elkeverjük pici vízben feloldott 2 ek keményítővel, majd lassú tűzön össze főzzük és lehűtjük. 

A megkelt tésztát át gyúrjuk, fél cm vékonyra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal és össze hajtogatjuk majd újra kinyújtjuk. Négyzeteket vágunk belőle majd a közepébe halmozunk kb. 1 evőkanál lekvárt és a másik felét rá hajtjuk. Tojással lekenjük és 180°C sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr4515657878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása