Egyszerű, gyors csokistekercsek!
2017. február 27. írta: GasztroÉden

Egyszerű, gyors csokistekercsek!

img_20160925_121244.jpg

A tésztából akár almáslepényt, pitét vagy bármi mást is készíthetünk, de ha valami olcsót és gyorsat szeretnénk akkor ez a legideálisabb választás. 

Hozzávalók: 

500 g liszt 

8-10 dkg cukor 

2 tojás

20+5 dkg vaj/margarin 

1 cs sütőpor 

1 ek tejföl 

3 ek cukrozatlan kakaópor+ 3ek kristálycukor/nádcukor

1 citrom reszelt héja 

A sütőporos lisztet morzsoljuk el a 20 dkg margarinnal adjunk hozzá 10 dkg cukrot, 1 citrom reszelt héját majd egy tojással és a tejföllel szükség esetén némi tejjel gyúrjunk belőle szép sima tésztát. Állagra olyannak kell lennie akár az almáspite tésztájának. Ha ezzel megvagyunk osszuk két részre lisztezett felületen nyújtsuk ki kerek pizza formájúra majd egy dereje vágóval vagy pizzavágóval vágjuk fel pizzaszelet formákra. Kb. 12 szelet kell hogy kijöjjön belőle. 5 dkg vajat olvasszunk fel, egy ecset segítségével kenjük le a tésztát, majd szórjuk meg a kakaóval és tekerjük fel. A tekercseket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire kenjük meg egy felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre. A másik adag tésztát ugyan így használjuk fel. 

Tipp: akár cukrozott darált dióval, vagy mákkal is megszórhatjuk vagy bármivel amihez kedvünk van, gyors és sokféle képpen felhasználható recept. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr9712237532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása