Egyszerű meggyes sütemény
2020. május 02. írta: GasztroÉden

Egyszerű meggyes sütemény

img_20200501_125421.jpg

Hozzávalók:

5 db egész tojás

10 ek liszt

10 ek víz 

4 ek olaj/olvasztott vaj vagy margarin

5 ek cukor

1 csomag sütőpor 

2 ek kakaópor+1 ek víz 

1 csomag vaníliás cukor

20 deka meggy (én fagyasztottat használtam) 

A tojás fehérjéket a cukorral habbá verjük, hozzá adjuk a tojások sárgáját, vaníliás cukrot, vizet, olajat, lisztet, sütőport és robotgéppel össze keverjük. A massza nagy részét sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A negyedét meg kell hagyni, majd ezt a kakaóporral és egy evőkanál vízzel elkeverni és bele csorgatni. Készíthetünk bele márvány mintát ennél a fázisnál:

img_20200501_115625.jpg

Majd a meggyet rá szórjuk és 180-190°C sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt porcukorral szórjuk. 

Tipp: Ha nem szeretnénk, hogy a gyümölcs eláztassa a süteményt akkor mielőtt rá tennénk egy evőkanál liszttel keverük el vagy keményítővel ez rátapad és sütés közben megköti a felesleges nedvességet. Vastagabb tésztáju keverős sütik esetében pedig nem süllyed le a süti aljára a gyümölcs. 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr2415655894
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása