Hozzávalók:
5 db egész tojás
10 ek liszt
10 ek víz
4 ek olaj/olvasztott vaj vagy margarin
5 ek cukor
1 csomag sütőpor
2 ek kakaópor+1 ek víz
1 csomag vaníliás cukor
20 deka meggy (én fagyasztottat használtam)
A tojás fehérjéket a cukorral habbá verjük, hozzá adjuk a tojások sárgáját, vaníliás cukrot, vizet, olajat, lisztet, sütőport és robotgéppel össze keverjük. A massza nagy részét sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A negyedét meg kell hagyni, majd ezt a kakaóporral és egy evőkanál vízzel elkeverni és bele csorgatni. Készíthetünk bele márvány mintát ennél a fázisnál:
Majd a meggyet rá szórjuk és 180-190°C sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt porcukorral szórjuk.
Tipp: Ha nem szeretnénk, hogy a gyümölcs eláztassa a süteményt akkor mielőtt rá tennénk egy evőkanál liszttel keverük el vagy keményítővel ez rátapad és sütés közben megköti a felesleges nedvességet. Vastagabb tésztáju keverős sütik esetében pedig nem süllyed le a süti aljára a gyümölcs.