Rakott Karfiol
2021. március 20. írta: GasztroÉden

Rakott Karfiol

rakottkarfiol20210319_2.jpg

Hozzávalók

1 nagy bögre rizs 

400 g darálthús 

1 vöröshagyma 

2 gerezd fokhagyma 

2 tk ételízesítő 

bors ízlés szerint

só ízlés szerint 

1-2 ek olaj 

1 nagy pohár tejföl 

1 dl tej 

1 tk fokhagymasó

10 dkg sajt 

500 g karfiol 

A vöröshagymát kockára vágva megdinszteljük az olajon, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát majd a darálthúst és lepirítjuk. Fűszerezzük 1 tk fűszerpaprikával 1 tk ételízesítővel sóval, borssal 1 dl vízzel felöntjük majd mérsékelt hőfokon pároljuk. 

Közben a rizst előfőzzük forró sós vízben. A karfiolt is forrásba lévő sós vízbe tesszük majd 1-2 percig főzzük és leszűrjük. 

A tejfölt, a tejet fokhagymasóval, 1 tk ételízesítővel, sóval, borssal kikeverjük. 

A rizsre rá szedjük a lepirított darálthúsos ragut, majd egy kiolajozott edényben elkezdjük rétegezni a rizses húst, a tejfölt és a karfiolt. A tetején karfiol legyen, tejföllel, majd a 10 deka sajtot reszeljük rá. 

180 °C sütőben 35-40 percig süssük. 

Jó étvágyat hozzá! 

A recept videója megtalálható a https://www.facebook.com/gasztroeden oldalon vagy a TikTok-on gasztroeden felhasználónév alatt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr3016471546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása