Hozzávalók:
- 500 g darált sertéshús
- 1 tk vöröshagymapor
- só
- bors
- 1 ek barbecue szósz
- csipet kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 450 g liszt
- 1 natúrjoghurt
- 100 g olvasztott margarin/50 g olaj
- 1 tojás
- 25 g friss élesztő
- tej
- 1 ek cukor
- 1 tk só
- +tojás a kenéshez
- szezámmag
- 4 ek majonéz
- 2 ek ketchup
- 2 ek mustár
- 1 reszelt csemege uborka
- negyed lila hagyma lereszelve
- csipet cukor, csipet só, csipet bors
A zsemléhez a hozzávalókat össze gyúrjuk, nem kell felfuttatni, lágy tésztát kell kapnunk, ha szükséges kevés tejjel lazíthatunk rajta. Folpackkal vagy konyharuhával lefedve 30-40 percig kelesztjük.
A darálthúst a fűszerekkel össze dolgozzuk majd a hűtőbe félre tesszük.
A zsemle tésztáját ha megkelt át gyúrjuk, majd 8 részre osztjuk és lapos fasírthoz hasonló pogácsákat formázunk belőle, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal majd előmelegített 180-190°C sütőbe tesszük és kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
A húsos masszát 5-6 részre osztjuk, pogácsákat formázunk belőle és forró serpenyőben 1-2 ek olajon mindkét oldalát 4-5 perc alatt megsütjük.
A szószhoz a majonézt, mustárt, ketchupot, hagymát, uborkát, sót, cukrot, borsot össze keverjük.
Összeállításnál tetszés szerinti zöldségekkel vagy akár sajttal rétegezzük a húspogácsát a szósszal.
Jó étvágyat!