Ebédötlet - sertésburger
2020. május 08. írta: GasztroÉden

Ebédötlet - sertésburger

img_20200425_193358.jpg

Hozzávalók: 

  • 500 g darált sertéshús 
  • 1 tk vöröshagymapor 
  • bors
  • 1 ek barbecue szósz 
  • csipet kömény 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1 tojás 

 

  • 450 g liszt 
  • 1 natúrjoghurt 
  • 100 g olvasztott margarin/50 g olaj 
  • 1 tojás 
  • 25 g friss élesztő 
  • tej 
  • 1 ek cukor
  • 1 tk só
  • +tojás a kenéshez
  • szezámmag

 

  • 4 ek majonéz 
  • 2 ek ketchup 
  • 2 ek mustár 
  • 1 reszelt csemege uborka 
  • negyed lila hagyma lereszelve 
  • csipet cukor, csipet só, csipet bors

A zsemléhez a hozzávalókat össze gyúrjuk, nem kell felfuttatni, lágy tésztát kell kapnunk, ha szükséges kevés tejjel lazíthatunk rajta. Folpackkal vagy konyharuhával lefedve 30-40 percig kelesztjük. 

A darálthúst a fűszerekkel össze dolgozzuk majd a hűtőbe félre tesszük. 

A zsemle tésztáját ha megkelt át gyúrjuk, majd 8 részre osztjuk és lapos fasírthoz hasonló pogácsákat formázunk belőle, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal majd előmelegített 180-190°C sütőbe tesszük és kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. 

 img_20200425_192130.jpg

A húsos masszát 5-6 részre osztjuk, pogácsákat formázunk belőle és forró serpenyőben 1-2 ek olajon mindkét oldalát 4-5 perc alatt megsütjük. 

A szószhoz a majonézt, mustárt, ketchupot, hagymát, uborkát, sót, cukrot, borsot össze keverjük. 

Összeállításnál tetszés szerinti zöldségekkel vagy akár sajttal rétegezzük a húspogácsát a szósszal. 

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr8015657828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása