Grillezzünk a szabadban: gyros házi fűszerkeverékkel
2016. május 27. írta: GasztroÉden

Grillezzünk a szabadban: gyros házi fűszerkeverékkel

img_20160527_123003.jpg

Mmm... Gyros házi pitában faszén felett grillezett csirkemellel amin a saját fűszerkeverékünk van, ez bárkit levesz a lábáról! Jól néz ki ugye? Itt a jó idő, hát láss neki te is, egyáltalán nem bonyolult és isteni finom! A siker garantált! :) 

Hozzávalók (8 személyre) 

1,5 kg csirkemell 

1 dl olíva olaj 

3 tk fokhagymapor 

2 tk fűszerpaprika 

1 tk nádcukor (opcionális) 

2 tk oregano 

1 kk kakukkfű

1 kk majoranna 

1 csipet fahéj

1 csipet őrölt gyömbér 

3 tk szárított petrezselyem 

1 kk őrölt fekete bors 

3 kk só 

1 kk őrölt kömény 

4 db paradicsom

1 db kígyóuborka 

2 db lilahagyma 

kevés lilakáposzta 

1 nagy doboz natúr joghurt 

3 gerezd fokhagyma 

8 db pita kenyér 

 

A pita kenyér receptjét itt találjátok: http://gasztroeden.blog.hu/2016/05/26/igy_keszul_a_pita_kenyer .

Az olajat és a fűszereket keverjük össze. Sót ízlés szerint használjunk, akár ki is hagyhatjuk a keverékből és besózhatjuk majd a hússzeleteket pácolás előtt. A csirkemelleket vágjuk szeletekre, forgassuk meg a fűszeres olajban és tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára. A hús ez idő alatt kellően beveszi a fűszerek ízét. A pita kenyeret is megsüthetjük a pácolás napján, így másnap már nagyon kevés dolgunk marad. 

Gyújtsuk be a faszenes grillünket (ennek hiányában melegítsük elő a grill serpenyőnket) majd helyezzük a húsokat a rácsra. Grillezzük meg mindkét oldalát, ami elkészült közben tegyük egy deszkára és vágjuk csíkokra. 

img_20160527_115153.jpg

Ha megsültek a húsok, dobjuk a grillre a kenyereket is és melegítsük át őket. A joghurtot keverjük el 3 gerezd zúzott fokhagymával és egy csipet sóval, majd következhet is a tálalás. 

Vágjunk fel egy pitát, helyezzünk bele egy keveset a káposztából, paradicsomból, uborkából lila hagymából, húsból és a fokhagymás joghurtból és már jöhet is a kóstolás. Gyors, egyszerű, egészséges és egyszerre sok embert lehet vele jóllakatni :) 

Próbáljátok ki ti is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr28753106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása